Pirančanke so papirnate favoritinje

Jutri ob 18. uri se bosta v ajdovski športni dvorani Police pomerili najboljši primorski ženski rokometni ekipi. Domači Mlinotest bo skušal presenetiti Pirančanke, ki so bile v dosedanjem delu sezone uspešnejše.

Na  jesenski   tekmi Piran (modre) :  Mlinotest (rdeče) so bile boljše domačinke.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na jesenski tekmi Piran (modre) : Mlinotest (rdeče) so bile boljše domačinke.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

AJDOVŠČINA >Ljubitelji rokometa so lahko organizatorjem današnjega koncerta dalmatinskih klap, ki bo v veliki dvorani ajdovskega športnega centra Police, kar hvaležni. Zaradi tega je namreč primorski derbi 13. kroga preložen na jutri ob 18. uri. Tedaj bo včerajšnja in zgodnja današnja orkanska burja le še spomin, prizadeti od Ajdovščine do Pirana pa bodo lahko v miru pospravili okoli hiš in (rokometno navdušeni) odšli na jutrišnjo tekmo.

Zaradi izrednih vetrovnih razmer v Ajdovščini se je ekipa Mlinotesta preselila na trening v sežansko dvorano, drugih težav pa po besedah trenerja Dušana Vidmarja ni: “Vse ključne igralke so pripravljene na dvoboj. Glede na prikazano v dosedanjem delu prvenstva, je Piran favorit, mi pa bomo skušali odigrati bolje kot v zadnjem času in presenetiti.“ Obe ekipi sta lačni zmage, saj jima v minulem krogu ni šlo od rok. Pirančanke so nepričakovano visoko izgubile z doslej slabšimi Celjankami, Mlinotest pa je moral priznati premoč že sicer višje uvrščenim Žalčankam.

Pirančanke so to sezono močnejše od Ajdovk. Na lestvici zasedajo četrto mesto s petimi točkami prednosti pred sedmouvrščenim Mlinotestom, obe ekipi pa tvorita prvoligaško sredino. Piran je sicer na svojem parketu dobil prvi medsebojni derbi. Bilo je 28:25. Kakovostna razlika med ekipama pa ni tako velika, da ne bi moglo priti do presenečenja.

Pri gostjah je še vedno poškodovana Manuela Hrnjić, sicer pa sekretar Pirančank Darjan Murovec pred tekmo razmišlja: “Glede na to, da smo v zadnjih dneh dobro trenirali, upam, da bomo v obrambi od prve minute zanesljivi in bomo lahko precej bolje razvili igro kot na prejšnji tekmi v Celju. Upam, da bo to prineslo točke, pričakujem pa tudi podporo zvestih navijačev.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano