Petković: “O novem vodstvu prihodnji teden”

Novi športni direktor koprskega nogometnega prvoligaša Dušan Petković v soboto ni skrival veselja po zmagi proti svojemu nekdanjemu delodajalcu, klubu iz Zavrča.

Dušan Petković Foto: Simon Maljevac
Dušan Petković Foto: Simon Maljevac

KOPER > “Ta zmaga je tako kot vsaka za nas zelo pomembna. Seveda pa je zame še malce slajša, saj sem v Koper prišel ravno iz Zavrča. Zame je to poseben trenutek, čeprav je bilo vse skupaj kar malce čudno, saj sem z završkimi nogometaši še pred tedni sodeloval,” je po koncu sobotnega obračuna priznal Dušan Petković. Ob robu igrišča je veselo pozdravljal koprske nogometaše, obenem pa je športno stisnil desnico tudi vsem članom gostujoče zasedbe.

> Torej bo ta zmaga še dodatno zapisana v vašem srcu?

“Takšno je življenje, včasih se zgodijo tudi takšni trenutki. Seveda je najbolj pomembno, da je Koper zabeležil še drugo zaporedno zmago in si s tem olajšal nadaljevanje prvenstva. Ker imamo kar ugoden razpored, se bomo potrudili, da do zimskega premora še bolj obogatimo svoj točkovni izkupiček.”

> Ob številnih odhodih nosilcev igre se je bilo verjetno kar težko pripraviti na to tekmo?

“Nismo si smeli dovoliti, da nas določene stvari vržejo iz tira. S to zmago smo pokazali našo moč. Na najboljši način smo odgovorili na težave, s katerimi smo se morali spoprijeti. Novi igralci so se hitro vklopili, kot kaže, smo povlekli dobre poteze.”

> Ne moremo mimo dejstva, da je klub s predčasnimi odhodi nekaterih mladih reprezentantov prejel močan udarec tudi v finančnem smislu. Kako sami gledate na to?

“To ni velika, temveč ogromna škoda za Koper. Položaj je bil pač takšen, da nam kaj drugega ni preostalo. Vsakemu izmed fantov, ki so odšli, sem zaželel veliko sreče. Izkoristili so položaj, ki jim je šel na roko, vodstvo kluba pa jih ni želelo ovirati. Lahko rečem, da smo se razšli v dobrih odnosih, čeprav skušajo nekateri iz tega narediti velik problem. Prišlo je do določenih nesporazumov, a smo vse skupaj zaključili kot prijatelji.”

> Tekma proti Zavrču je požela veliko zanimanja tudi v stavniških krogih. Ste bili seznanjeni z informacijo, da so nekatere stavnice tekmo umaknile iz svoje ponudbe?

“Za to sem izvedel med tekmo. Sam se s stavnicami ne ukvarjam, tako da o tem nimam kaj dodati. Nekateri posamezniki se na veliko ukvarjajo s teorijami zarote. Slišal sem, da naj bi veliko ljudi stavilo na zmago Zavrča, a smo jih očitno razžalostili. Tistim, ki so stavili na Koper, pa seveda čestitam.”

> Kdo po odhodu Anteja Guberca z mesta predsednika v klubu vleče odločilne poteze?

“Ta tema zagotovo zanima številne ljubitelje nogometa v Kopru. Ko sem prišel v klub, sem se z Antejem Gubercem dogovoril, da se bom ukvarjal samo s športnim delom in tega se še vedno držim. V prihodnjem tednu naj bi bila na sporedu skupščina kluba in takrat bo več znanega o novem vodstvu, sam pa se bom ukvarjal s prihodi in odhodi igralcev.”

> Lahko torej v kratkem pričakujemo še kakšno novo ime v vašem moštvu?

“Nimamo dolge klopi, vendar se ne smemo zaleteti. Ne verjamem, da je trenutno na voljo veliko kakovostnih igralcev, ki bi takoj lahko zaigrali v prvi enajsterici našega kluba. Na žalost se je poškodoval Josip Ivančić, tako da bomo v kratkem pripeljali novega napadalca, sicer pa bodo več priložnosti dobili fantje, ki v preteklih mesecih niso imeli velike minutaže. Decembra bomo potegnili črto in se odločili o naslednjih potezah.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano