Peter Prevc ne želi ležati doma

Komaj dva tedna sta minila od zadnjega druženja slovenskih smučarjev skakalcev s predstavniki sedme sile v domovini, a je bilo včeraj v Ljubljani dovolj razlogov za ponovno odpiranje šampanjca in tradicionalno rezanje slavnostne torte.

 Ob moškem adutu Petru Prevcu med dekleti letos blesti Špela Rogelj (v ospredju). Foto: Simon Maljevac
Ob moškem adutu Petru Prevcu med dekleti letos blesti Špela Rogelj (v ospredju). Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > “Pred dvema tednoma sem si zaželel malce miru, a tega očitno ne bom dočakal,” je malo za šalo, malo zares včeraj potožil glavni trener moške skakalne reprezentance Goran Janus, ki ima v letošnji sezoni na vsaki tekmi v ognju vsaj dve močni železi. Japonska turneja je največ veselja prinesla trenutno drugouvrščenemu skakalcu v skupnem seštevku svetovnega pokala Petru Prevcu, ki je z zmago in tretjim mestom v Saporu napovedal boj za veliki kristalni globus.

Slovenski šampion v nobenem trenutku ni razmišljal, da bi tako kot nekateri drugi skakalci izpustil dolgo pot v deželo samurajev in se posvetil pripravam na bližnje svetovno prvenstvo. “Poleti sem preveč naporno treniral, da bi pozimi ležal doma. Časa je res zelo malo, a vsak dragocen trenutek namenim počitku. Zavedam se, da lahko le s treningi in tekmami ostanem v pravem ritmu,” je pojasnil Prevc, ki ga dolga potovanja ne utrujajo preveč: “Zaenkrat se počutim v redu in na tekmah ne delam večjih napak. V naslednjih tednih bom tekmoval po vnaprej začrtanem planu.” Poleg Prevca je v zadnjem obdobju zablestel Jurij Tepeš, medtem ko preostali člani A reprezentance precej nihajo v formi. Na naslednji postaji v nemškem Willingenu bo Roberta Kranjca zamenjal Tomaž Naglič, ki je na celinskem pokalu v Planici Sloveniji prinesel dodatno mesto v svetovnem pokalu (skupaj osem). Primorec Jaka Hvala kljub solidnim nastopom v preddverju svetovnega pokala ostaja brez nastopov na tekmah elitnega ranga.

SM


Najbolj brano