Peter Prevc: V teh dnevih me boli predvsem glava

Peter Prevc je po teh zaporednih zmagah v svetovnem pokalu, zadnji je zabeležil minuli konec tedna v Engelbergu, prepričljivo na čelu svetovnega pokala. Dejal je, da se zaveda vloge favorita pred novoletno skakalno turnejo, ki se bo začela v začetku prihodnjega tedna, vendar dodaja, da je vsaj še deset skakalcev, ki so tudi sposobni priti na vrh.

Peter Prevc je po teh zaporednih zmagah v svetovnem 
pokalu, zadnji je zabeležil minuli konec tedna v Engelbergu, 
prepričljivo na čelu svetovnega pokala.  Foto: STA
Peter Prevc je po teh zaporednih zmagah v svetovnem pokalu, zadnji je zabeležil minuli konec tedna v Engelbergu, prepričljivo na čelu svetovnega pokala.  Foto: STA

PLANICA > "Najboljši vikend je za mano, kar se skokov tiče. Ni bil pa popoln vikend, ker je vedno treba najti kaj, da si boljši, popraviti manjše napake. Drugače nazaduješ. V teh dnevih me boli predvsem glava. Veliko je govorov, samogovorov, odgovorov in mi počasi že zmanjkuje idej, kaj novega povedati. Upam pa, da bom še naprej pokazal kaj dobrega na skakalnici, da bomo govorili še naprej. Forma je taka zagonetka, pri kateri nikoli ne veš, kdaj pride in kdaj gre. Tako moraš biti zbran in si zapomniti, kako in zakaj gre, ko vse deluje, kot je treba, in formo čim dlje zadržati," je dejal Prevc.

Po napornih tekmah v svetovnem pokalu je napočil čas tudi za malo oddiha. "DP je vedno zanimivo in sproščujoče. To je tekma, kjer so pričakovanja manjša, pridejo pa vsi skakalci, s katerimi smo skakali od mladinske konkurence naprej, in se lahko tudi kaj pomenimo," je pojasnil Prevc, ki bo na novoletno turnejo, ki se bo začela prihodnji teden, odšel v vlogi favorita.

"Rumena majica me postavlja v vlogo favorita, toda takih je še najmanj deset skakalcev. Moram ostati zbran. Od zadnje tekem svetovnega pokala bo devet dni premora in v tem času se lahko marsikaj spremeni, v dobro ali slabo. Tekmovalni premor sicer je, pravega premora pa ni. Včeraj smo testirali smuči za novoletno turnejo, danes je DP v večernih urah, jutri dva kondicijska treninga, petek bo prost, v soboto bomo v Planici testirali drese, pakirali kovčke za 14 dni in potem odrinemo na pot," je naslednje dneve strnil Peter Prevc.

"Novoletna turneje je poseben izziv, ker se štiri tekme zgodijo v relativno kratkem času, zamenjaš štiri hotele, ves čas pa si praktično na poti. Bolj ko si pri vrhu, daljše se ti vse skupaj. Osem skokov šteje, če pride so črnega scenarija, lahko kljub dobremu skoku izpadeš iz finala in se ti vse podre. Moraš biti osredotočen na vsak skok posebej, drugače ni možno storiti nič posebnega. Tekmovanje je zato velik izziv, izkušnje tudi nekaj štejejo, vendar daleč od tega, da bi bilo to dovolj," je sklenil Peter Prevc.

STA


Najbolj brano