Peter Marc ostal vodilni

Minuli konec tedna je na 4300 metrov dolgi progi od Todraža do Lučin v bližini Gorenje vasi potekala mednarodna gorsko-hitrostna avtomobilska dirka, ki je kot tretja letos štela tudi za točke slovenskega državnega prvenstva.

Peter Marc ostaja vodilni v gorsko-hitrostnem državnem prvenstvu
Peter Marc ostaja vodilni v gorsko-hitrostnem državnem prvenstvu 

LUČINE > Na dirki se je ponovno izkazalo primorsko zastopstvo z vrsto odličnih rezultatov. Pred vsemi velja omeniti Petra Marca, ki je na dirko prišel kot vodilni voznik letošnjega državnega prvenstva in je to pozicijo tudi ubranil. V domači konkurenci je sicer zaostal za zmagovalcem Matevžem Bohom, a se z drugim mestom še utrdil na vodilnem položaju. V skupni uvrstitvi dirke je bil 22. Ajdovski podjetnik in “prvi slovenski gentleman driver” je v zaključku dirke dokazal, da zna še kako pritisniti na plin in se je ubranil naleta mlajših tekmecev. Michele Mancin in Aleš Prek sta za njim zaostala skoraj sekundo!

Dobro so nastopali tudi drugi primorski vozniki. Denis Savič, Andrej Prelc in Gregor Jurak so zasedli zmagovalni oder v diviziji 1, Sanja Smrdelj je bila tretja v yugo pokalu, Daniele Trani je prvič vozil svoj novi dirkalnik in bil tretji v diviziji 3, velja pa čestitati tudi debitantu Janku Čebronu.

Naslednja dirka DP Slovenije bo zadnji konec tedna v avgustu, ko se bodo najhitrejši evropski vozniki spet zbrali v Ilirski Bistrici. VLADO KRIVEC


Najbolj brano