Petarda v slovenski mreži

Premierni nastop na evropskem prvenstvu v Beogradu se za slovensko futsal reprezentanco ni končal po željah. V polni beograjski Areni je bila Srbija prepričljivo boljša s 5:1 (1:1).

Slovenska futsal reprezentanca. Fotografija je s prijateljske 
tekme proti ZDA v Kopru. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Slovenska futsal reprezentanca. Fotografija je s prijateljske tekme proti ZDA v Kopru. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

BEOGRAD > Po spektakularni otvoritvi, ki jo je z začetnim udarcem dodatno začinil srbski zvezdnik velikega nogometa Dejan Stanković, sta se reprezentanci Srbije in Slovenije pred skoraj 11.000 gledalci, ki so z množičnim obiskom podrli dosedanji rekord v uvodnem delu prvenstev, spustili v bitko za vsako žogo.

Strelci - 0:1 Osredkar (3), 1:1 Janjić (14-10m), 2:1 Kocić (21), 3:1 Rajčević (26), 4:1 Kocić (30), 5:1 Pršić (34).

Varovanci Andreja Dobovičnika so uresničili napovedi o odločnem začetku in po uigrani kombinaciji s prostega strela, ki jo je rutinirano zaključil kapetan Igor Osredkar, že v tretji minuti prišli do vodstva. Sledil je pričakovan pritisk domačinov, ki pa ni obrodil sadov, saj je bil vratar Alen Mordej dovolj zbran ob zaključnih strelih prvega srbskega aduta Milana Kocića in njegovih soigralcev. Slovencem so nekaj težav povzročali številni dosojeni prekrški, zato je že sedem minut pred koncem v vlogi letečega vratarja zaigral Kristjan Čujec. Po enem izmed zapravljenih napadov je Rok Mordej nasprotnikom podaril desetmetrovko, iz katere so po zaslugi Slobodana Janjića v 14. minuti izenačili. Dobri dve minuti pred koncem je domači kapetan Marko Perić s pravo bombo zatresel prečnik slovenskih vrat.

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle Srbom, ki so že po 36 sekundah s srečnim zadetkom Kocića prišli do vodstva z 2:1, kar je Slovence prisilo k presingu po vsem igrišču. Novo napako v slovenski obrambi je v 27. minuti izkoristil Slobodan Rajčević, vse upe na morebiten preobrat in dragocene točke v boju za prvi dve mesti v skupini, ki vodita v četrtfinale, pa je že dobrih deset minut pred koncem dvoboja s svojim drugim zadetkom pokopal Kocić.

Jutri popoldne se bo Slovenija v drugem dvoboju skupinskega dela pomerila proti favorizirani Portugalski. SM


Najbolj brano