Pet članskih prvakov

V Zagorju se je konec tedna s številnimi primorskimi odličji končalo državno prvenstvo v borilni veščini kicbox. Kar pet primorskih borcev se je domov vrnilo z zlatim odličjem v absolutni konkurenci.

Med prvaki je tudi Novogoričan Stefan Stanić.
Med prvaki je tudi Novogoričan Stefan Stanić. 

ZAGORJE > V Zasavju se je na državnem prvenstvu v kickboxu pomerilo več kot 300 borcev iz 25 klubov, izstopali pa so tekmovalci novogoriškega Športnega društva Budokai in mestnega tekmeca Fight Factory.

V kick-lightu članske kategorije do 69 kg je mladinski svetovni prvak, Peter Spasenić (Budokai), po izenačeni borbi in po sodniški odločitvi v finalu premagal izkušenejšega Ljubljančana Žana Podborška. Novogoričani so slavili tudi v kategoriji do 84 kg, kjer je bil aktualni evropski prvak Stefan Stanić boljši od Sebastijana Čuferja (FCL Ljubljana). Naslednji odličji sta v mesto vrtnic prišli po zaslugi Mirana Fabjana (Fight Factory). V absolutni kategoriji nad 94 kg ga je šele v finalu po sodniški odločitvi (del borbe je Primorec vodil), ki je bila posledica odločnejšega finiša tekmeca, ustavil Kranjčan Blaž Potočnik - sicer evropski prvak. Popravni izpit je Fabjan opravil v absolutni kategoriji kick lighta, kjer je premagal vse tekmece. Izvrsten novogoriški izkupiček je v poing fihtgingu do 89 kg z zlatom dopolnil član Budokaia Erik Zorn.

Primorski državni prvaki mlajših kategorij, kick light, mladinke, do 65 kg - Rebeka Becker; st. kadeti, do 63 kg - Mark Antonij Perkovič; light contact, mladinci, do 63 kg - Glen Aničič (vsi KBK Koper); point fighting, mladinci, do 63 kg - Sebastjan Lazar (Kit Izola); mladinke, do 60 kg:- Selma Delić; st. kadetinje, do 60 kg - Petra Gregorič (obe Budokai); ml. kadetinje, do 37 kg - Nina Križaj; ml. dečki - Mark Guberac (oba KBK Koper).

Veselili so se tudi v Istri. V light contactu kategorije do 94 kg se je do finala prebil član izolskega Kita Admir Sinanbegović, ki je na koncu moral priznati le premoč Mariborčana Aleša Lorberja. Sinanbegović je sicer postal prvak v point fightingu.

Goriški in istrski predstavniki so se odlično borili tudi v mlajših kategorijah in osvojili kopico naslovov.

IM


Najbolj brano