Pešićeva do brona

V noči na nedeljo se je z zmago štajersko-koroške naveze Nejc Zemljak-Jan Pokeršnik v Ljubljani končal največji turnir v odbojki na mivki pri nas. Najboljši primorski dosežek je bron Jelene Pešić v paru z Ano Skarlovnik.

Tretje mesto sta dosegli Izolanka Jelena Pešić s koroško soigralko Ano Skarlovnik (v napadu) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tretje mesto sta dosegli Izolanka Jelena Pešić s koroško soigralko Ano Skarlovnik (v napadu) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta v finalu Beach Volley Ljubljana Challenge pred razprodano montažno areno na Kongresnem trgu z 21:18, 18:21 in 15:9 premagala Avstrijca Michaela Murauerja in Floriana Schnetzerja. Pri dekletih se je zmage veselila hrvaško-ameriška naveza Dalida Vernier-Kelly Claes, ki je v finalu z 2:0 odpravila dvojico Brazilke Pauline Alves de Silva in Avstrijke Susannah Kreuzriegler.

Konkurenca je bila močna. Skoraj na vseh tekmah smo gledali po tri nize. Midva sva iz tekme v tekmo igrala bolje. V najtežjih trenutkih sva si med seboj ves čas pomagala,” je po finalu povedal Nejc Zemljak.

Tretje mesto pri moških je pripadlo prvima nosilcema, Argentincema Pablu Bianchiju in Julianu Azaadu, ki sta v malem finalu z 2:0 odpravila slovenska prvaka Danijela Pokeršnika in Jureta Petra Bedrača. Primorska je pri moških ostala brez četrtfinalista. Že v skupinskem delu glavnega turnirja se je zaradi poškodbe Lea Mohoriča poslovila dvojica VC Portorož L. Mohorič-Klemen Ponikvar, par kanalskega Vienpija Tadej Boženk-Anže Bahč pa je v odločilnem dvoboju za napredovanje v četrtfinale naletel na nepremagljivo oviro - prva nosilca turnirja in izgubil z 0:2.

Pri dekletih sta slovensko čast z izkušnjami in borbenostjo reševali državni podprvakinji - Izolanka Jelena Pešić in Korošica Ana Skarlovnik. Uvrstili sta se v polfinale, kar je bilo že veliko presenečenje. V četrtfinalu sta namreč z 2:1 (-18, 18,7) izločili na mednarodni lestvici najvišje postavljeni par v ljubljanski konkurenci - Avstralko Johhanah Rohkamper in Estonko Kristel Kiens. V polfinalu sta Slovenki izgubili s kasnejšima zmagovalkama z 1:2 (13,-14, 10). V malem finalu sta nato naši dekleti s z 2:0 (13, 8) premagali češko dvojico Gabriel Kotvova-Tereza Jarošova in si priborili bron. Uspeha se je Jelena Pešić zelo razveselila:“Ponosni sva, da je slovenska ženska odbojka na mivki tako konkurenčna Videli sva, da je prostora za napredek še veliko. Zares sem vesela, da sva z Ano prišli tako visoko, saj nimava veliko možnosti za skupni trening. Ločujejo naju razdalja, redni službi in družinske obveznosti.”

Primorska ženska odbojka na mivki, ki večinoma izhaja iz šole VC Portorož in iz obalnih odbojkarskih klubov, se je pokazala kot ta čas najboljša v Sloveniji. Nina Lovšin in Tjaša Jančar, sta se prebili v četrtfinale, kjer sta bili zanju usodni kasnejši zmagovalki. Državni prvakinji Tajda Lovšin in Daja Gorišek v četrtfinalu pričakovano nista bili kos mednarodno izkušeni brazilsko avstrijski navezi Pauline Alves de Silva-Susanne Kreuzriegler, ki je slavila z 2:0 (13, 17). Na glavni turnir se je uvrstil še par Dajana Lucas-Eva Zupan, a je bila stopnička za uvrstitev v četrtfinale (kasnejši zmagovalni par turnirja, ki je slavil z 2:0) previsoka. IGOR MUŠIČ, STA


Najbolj brano