Peking uradno napovedal kandidaturo za zimske OI 2022

Peking je tudi uradno napovedal kandidaturo za zimske OI 2022. Mestne oblasti so kandidaturo poslale Mednarodnemu olimpijskemu komiteju. Igre bodo tako gotovo v Aziji, saj je edini preostali kandidat kazahstanski Almaty, ki pa mora danes svojo namero še uradno oddati. Mok bo končno odločitev sprejel konec julija letos.

Peking je tudi uradno napovedal kandidaturo za zimske olimpijske igre leta  2022. Foto: Stanko Gruden
Peking je tudi uradno napovedal kandidaturo za zimske olimpijske igre leta 2022. Foto: Stanko Gruden

PEKING > Čeprav bo Peking nekatere tekme gostil tudi 220 kilometrov od kitajske prestolnice, mu mnogi pripisujejo največ možnosti za izvedbo OI. V prednosti naj bi bil zaradi vse večjega vpliva Kitajske na vseh področjih. Peking je poleg teka v kandidacijsko ekipo vključil številne uspešne strokovnjake, ki so pripravili poletne OI leta 2008. Almaty se je že potegoval za zimske OI, Mok pa je organizacijo iger leta 2014 raje zaupal ruskemu Sočiju.

Posebna ocenjevalna komisija Moka bo v Almatyju med 14. in 18. februarjem, v Pekingu pa med 24. in 28. marcem. Predstavitev obeh mest pred člani Moka bo nato junija v Lozani, zmagovalec pa bo znan 31. julija v malezijskem Kuala Lumpurju.

Evropska mesta Oslo, Stockholm, Krakov in Lvov so že pred časom odstopili od namere za izvedbo OI 2022, pretežno zaradi velikih stroškov in s tem povezane zelo majhne javne podpore.

STA


Najbolj brano