Pavlin predstavil Palčiča

Nekaj dni pred zadnjo tekmo jesenskega dela državnega prvenstva - tik pred gostovanjem v Kopru - so v Mariboru potrdili prihod dveh nekdanjih kanarčkov.

Matej Palčič in Amar Rahmanović
Matej Palčič in Amar Rahmanović 

MARIBOR > Le vprašanje izbora trenutka je bilo, kdaj bodo v aktualnem slovenskem nogometnem prvaku potrdili prestop dveh nogometašev, ki sta pred tedni dobila proste roke v Kopru. Desni bočni branilec in zvezni igralec Matej Palčič ter ofenzivni vezist Amar Rahmanović sta bila javnosti uradno predstavljena včeraj, o njunem odhodu v Ljudski vrt pa smo smo v Primorskih novicah prvi poročali že 17. novembra. Oba sta za vijoličaste podpisala za tri leta in pol. Mariborčani imajo jasno računico: želijo, da bi postala zanimiva tujim klubom in bi z njunima odhodoma zapolnila blagajno. Oba sicer že trenirata z ekipo, uradno pa bosta moštvu na voljo v spomladanskem delu sezone.

Najbrž ni naključje, da so ju Mariborčani javno predstavili štiri dni pred gostovanjem v Kopru v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva prve SNL. In še manj, da ju je predstavil sodelavec kluba Miran Pavlin, ki je veljal za enega glavnih kandidatov za novega športnega direktorja Kopra v drugi Popovičevi eri. “Matej Palčič in Amar Rahmanović sodita med največje talente, ki jih premore slovenska liga. Veseli smo, da smo ju lahko pripeljali v naše vrste. Vse bomo naredili, da se bosta tukaj dobro počutila in dobro igrala,” je povedal Pavlin in dodal: “Oba sta v Kopru dobila možnost odhoda, mi pa smo zagrabili to priložnost. Če se pojavi priložnost tako nadarjena igralca pripeljati brez odškodnine, je ne smeš zapraviti.”

Palčič, ki bo tudi v Mariboru nosil številko 29, je pri 22 letih zbral 95 prvenstvenih nastopov in dosegel osem zadetkov, v Kopru je za člane debitiral aprila 2011 na tekmi v Celju. O prestopu v Maribor je bilo prvič resno govora pred natanko letom dni, ko je bilo med kluboma načeloma dogovorjeno, da bi Palčič oblekel vijoličasti dres (za primerno odškodnino), če bi Maribor prodal Petra Stojanovića. Leto mlajši občasni mladi reprezentant BiH Rahmanović je igral za Slobodo Tuzlo, Novi Pazar, Olimpic Sarajevo in puljsko Istro, v Sloveniji pa je za Koprčane odigral 24 tekem ter dosegel štiri gole. Palčič je bil član mlajših slovenskih izbranih vrst. RM


Najbolj brano