Patrik Eler ostaja pri avstrijskem drugoligašu

Šempetrski napadalec Patrik Eler ni imel prav veliko časa za proslavljanje svojih strelskih dosežkov iz minule sezone in napredovanja celovške Austrie. S soigralci se že nekaj tednov poti na treningih in pripravljalnih tekmah za novo sezono v drugi avstrijski nogometni ligi.

Patrik Eler (levo) se je po tekmi pogovoril tudi z igralcema 
Gorice Sandijem Arčonom (v sredini) in Amedejem Vetrihom 
(desno).  Foto: Aleš Sorta
Patrik Eler (levo) se je po tekmi pogovoril tudi z igralcema Gorice Sandijem Arčonom (v sredini) in Amedejem Vetrihom (desno).  Foto: Aleš Sorta

BILČOVS >Pretekli teden se je v vijoličastem dresu Austrie pomeril s kopico znancev v novogoriški ekipi, s katerimi se je nekdanji napadalec mirenske Adrie tudi pomudil v daljšem pogovoru po prijateljski tekmi v koroškem Bilčovsu. Na avstrijski tretjeligaški sceni se je 24-letni Patrik Eler izkazal in dokazal. Potencialno bi bil zanimiv tudi za Gorico, a ne v denarnih okvirih, ki ta čas vladajo pri štirikratnih slovenskih prvakih.

S celovškim klubom ga veže še enoletna pogodba, o morebitni novi pa se je Elerjev zastopnik s predsednikom Austrie pogovarjal prav pred tekmo z Novogoričani. Kako se bo razvijala Elerjeva zgodba na Koroškem, bo veliko odvisno od predsednika celovškega kluba Petra Svetitsa, ki tam drži škarje in platno. Pred vstopom v drugoligaško konkurenco je korenito posegel v igralsko zasedbo in pripeljal 12 novincev. Med njimi sta tudi dva nova napadalca, s katerima si Eler v pripravljalnem obdobju deli igralne minute. Manfred Bender na prijateljskih tekmah precej kombinira, nekdanji nogometaš Bayerna, ki je sprva na svojih nogometnih postajah deloval predvsem kot kondicijski trener, pa telesni pripravi posveča precej pozornosti.

V zgoščenem ritmu treningov in prijateljskih tekem je prisotna tudi utrujenost, s katero se je soočil tudi Eler, ki je proti Gorici na igrišču prebil drugi polčas. “Zavoljo sprememb bo treba še precej postoriti na uigranosti in moštveni povezanosti. Spremembe zahtevajo svoj čas, so bile pa osvežitve verjetno tudi potrebne. Druga liga je vendarle na višji ravni,” je pojasnil Eler. Avstrijci imajo podoben tekmovalni sistem kot v Sloveniji s štirimi tretjimi ligami in enotno drugo ligo, ki šteje deset ekip. Razlika je v tem, da tudi drugoligaši v Avstriji igrajo po štirikrožnem sistemu, pri čemer iz lige izpadeta zadnjeuvrščeni moštvi.

Celovčani so drugoligaški projekt zastavili ambiciozno in pripeljali tudi nekaj nogometašev iz avstrijske prve lige. “Notranja konkurenca bo močna, a podobna ugotovitev velja za drugoligaško sceno, kjer vsaj tri ekipe izstopajo. So pa napovedi zlasti za novince v ligi nehvaležne,” je pojasnil Eler. Innsbruck, Austria Salzburg LASK Linz so klubi z bogato (prvoligaško) preteklostjo. Sicer pa je uvodni krog na sporedu 24. julija. “Verjamem, da se bo tudi v novi sezoni nadaljeval pozitiven trend, tako zame kot za ekipo,” je sporočil Eler.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano