Partizan in Flip sta osvojila po 12 odličij

TVD Partizan Renče je konec tedna že dvajsetič gostilo odprto gimnastično prvenstvo v skokih z male prožne ponjave za vse kategorije. Renčani, pa tudi drugi Primorci, so se izkazali s številnimi odličji.

Telovadci TVD Partizan Renče  (na fotografiji) so  doma  dosegli pet  zmag po kategorijah.  Foto: Igor Mušič
Telovadci TVD Partizan Renče (na fotografiji) so doma dosegli pet zmag po kategorijah.  Foto: Igor Mušič

RENČE >Renški gimnastični delavci dobro sodelujejo z domačim kotalkarskim klubom, s katerimi so se dogovorili za uporabo bližnje kotalkarske dvorane, ki je skoraj dvakrat večja od šolske in obenem društvene telovadnice.

Od začetnikov do starejših članov se je na parketu in v zraku (s saltom, dvema in vijaki) zvrstilo kar 445 športnikov iz 17 klubov. Merili so se posamično in ekipno. Največ odličij (14) je osvojil ljubljanski Sokol, na drugem mestu pa sta se s po 12 odličji zvrstila Flip iz Pirana in Partizan Renče.

Ostala primorska posamična odličja, začetnice: 2. Lana Vrčon; začetniki: 2. Nik Jenko (oba Capris), 3. Tian Krajcar (Flip); cicibanke: 2. Mia Sever (Capris), 3. Alessia Bubnič ; ml. deklice: 2. Andrea Panger (obe Flip); st. deklice: 3. Lea Vidič; st. dečki: 2. Žan Zorn, 3. Blaž Petarin (vsi Partizan Renče); mladinke: 3. Rebeka Grižon (Flip); mladinci: 2. David Peras (Partizan); članice: 2. Ilaria Grižon (Flip).

Posamično so Primorci po kategorijah dosegli štiri zmage. Najboljši so bili članica piranskega Flipa Pia Ban, starejši deček mestnega tekmeca Salta Gašper Marsetič, mlajša deklica Partizana iz Renč Petra Arčon in njen klubski kolega, ciciban Ahac Pavlica.

Renčani kandidirajo tudi kot prireditelji majske tekme slovenskega pokala v orodni telovadbi, prav s tem pa je povezana dolgoletna želja društva, pravi predsednik Igor Ferjančič: “Že dolgo iščemo finančno in tehnično pot do razširitve telovadnice, ki bi omogočala stalno postavljanje orodij in ureditev gimnastične jame. Te severna Primorska še ne premore. Občina nas pri tem načelno podpira, žal pa je denarja za šport letos še za desetino manj kot lani in bo to ostal dolgoročen načrt. Kandidirali bomo tudi na razpisu športne fundacije.”

TVD Partizan Renče je sicer regijski panožni center za športno in ritmično gimnastiko. IM


Najbolj brano