Parmi cena strmo pada

Potem ko sta bili prvi dve javni dražbi za prodajo nogometnega kluba iz Parme neuspešni, so možne še tri. Prva že danes, zadnja, peta pa 28. maja. Kupca kluba še ni na obzorju, čeprav je neki rimski podjetnik najavil nakup. Gre za nov nateg?

V kateri ligi bodo prihodnjo sezono navijali Parmini navijači: v 
serie B ali serie D?
V kateri ligi bodo prihodnjo sezono navijali Parmini navijači: v serie B ali serie D? 

PARMA > Stečajna upravitelja Parme se trudita pridobiti potencialne investitorje in s tem nove lastnike kluba. Danes do 12. ure morajo zainteresirani ponudniki na mizo položiti 11,25 milijona evrov, kolikor znaša cena kluba na tretji dražbi.

Ne na prvi z izklicno ceno 20 milijonov ne na drugi, ko je bila vrednost ocenjena na 15 milijonov, se ni pojavil nihče. Vesti iz Parme pravijo, da naj tudi danes novega lastnika kluba še ne bi bilo. Če bo res tako, bo naslednji narok 24. maja, zahtevana vsota pa bo še za dodatnih 25 odstotkov nižja, kot znaša danes.

Vse kaže, da potencialni kupci čakajo na 28. maj, ko bo po vsej verjetnosti na sporedu zadnja dražba, cena pa bo tedaj 6,33 milijona evrov. Z zelo podobno izkušnjo so se v italijanskem nogometu srečali lani, ko je bil na zadnji dražbi prodan Bari.

Med interesenti nič novega

Kanadskega združenja podjetnikov ni več na spregled, svojo namero o prevzemu Parme je ovrgel tudi kontroverzni lastnik Leeds Uniteda Massimo Cellino. V povezavi s klubom se največkrat omenjata podjetnik s kavo Massimo Zanetti, lastnik podjetja Segafredo Zanetti, ki ima 2400 zaposlenih, in 47-letni rimski gradbeni podjetnik Alessandro Nuccilli. Pred dnevi je dejal: “Govoril sem s stečajnikoma. Na tretji dražbi bom predstavil svojo ponudbo. Za seboj imam združenje podjetnikov.”

Mediji se sprašujejo, če bo do presenetljivega nakupa tudi res prišlo, ali pa je Nuccilli še nekdo, ki se bo poigral z javnostjo in vsemi, ki so odvisni od kluba. Podatkov o njem namreč ni zaslediti.

Coda še ni podpisal

Številni pogodbeno vezani člani naj bi že pristali na drastično, več kot dvotretjinsko znižanje svojih terjatev, kar je zagotovo spodbuda za investitorje. Stečajnika še nista prepričala štirih nogometašev. Med njimi je tudi lanski igralec Gorice Massimo Coda. Ta naj bi imel s klubom pogodbo za 90.000 evrov neto letne plače, ki stranki veže do leta 2018. Na znižanje še ni pristal niti Cristobal Jorquera, ki pa naj bi zaslužil petkrat več.

Dobro informirani dnevnik Gazzetta di Parma poroča o trdem delu stečajnikov in meni, da so možnosti, da bo klub tekmovanje nadaljeval v serie B večje, kot da bi se nogometna zgodba pričela povsem na novo, v serie D. Nasprotno pa Corriere dello Sport trdi, da bo zelo težko najti kupca. Po informacijah naj bi nekateri lokalni podjetniki že čakali v vrsti za prevzem kluba, če bo le-ta propadel in bo tekmovanje pričel v četrti ligi.

Konec preteklega tedna sta stečajnika presenetljivo enostransko prekinila pogodbo z glavnim sponzorjem Folletto-Vorwerk. Želela sta namreč podaljšati sodelovanje in potencialnim kupcem ponuditi garancije o nadaljnjem sponzorstvu omenjenega podjetja, pri katerem pa na to niso pristali, saj se ne ve, kako bo s klubom v prihodnje.

V 36. krogu serie A so igrali - Inter : Juventus 1:2 (1:1), Sampdoria : Lazio 0:1 (0:1), Sassuolo : Milan 3:2 (2:1), Atalanta : Genoa 1:4 (1:1), Cagliari : Palermo 0:1 (0:1), Verona : Empoli 2:1 (1:1), Torino : Chievo 2:0 (0:0), Roma : Udinese - nočna tekma. Drevi igrajo še Fiorentina : Parma in Napoli : Cesena.
Vrstni red: Juventus 83, Lazio 66, Roma (-1) 64, Napoli (-1) 60, Genoa 56, Fiorentina (-1) 55, Sampdoria 54, Inter 52 .... Atalanta 36, Cagliari 28, Cesena 24, Parma 17.

Kje bo igral Lapadula?

Najboljši igralci že napovedujejo slovo. Za vratarja Antonia Miranteja se zanima Inter, kjer očitno resno računajo z odhodom Samirja Handanovića. Za talentiranega mladega napadalca Joseja Maurija povpraševanja ne manjka, medtem ko alžirskega reprezentanta Isakha Belfodila sledijo londonski West Ham, Torino in lizbonski Sporting.

Ni znano niti, kje bosta svojo nogometno pot nadaljevala lanskoletna Goričana Massimo Coda in Gianluca Lapadula. Prvi si je letos pri Parmi izboril mesto v prvi ekip, drugi pa je bil eden glavnih junakov pri preboju Terama v serie B. Lapadula je dejal: “Z veseljem bi za Parmo zaigral v serie B, toda želim zagotovila, da bodo izplačila redna. Vsem igralcem Parme pa sem že povedal, da so heroji.”

NR


Najbolj brano