“Panikušč aru” spet visoko leta

Japonski zimski olimpijski center Okurayama je morda postal nova prelomnica pri vrnitvi v družbo najboljših primorskega smučarskega skakalca Jaka Hvale.

Jaka Hvala (v sredini, desno je Bor Pavlovčič) je včeraj spet 
okusil slast zmage.
Jaka Hvala (v sredini, desno je Bor Pavlovčič) je včeraj spet okusil slast zmage. 

SAPORO > Jaka Hvala je na vseh treh tekmah celinskega pokala stal na zmagovalnih stopničkah, iz tekme v tekmo više. Nazadnje je včeraj prepričljivo zmagal na zadnji tekmi tekmovanja na Japonskem. Ponikovski orel je na veliki skakalnici skočil kar 139,5 in 127 metra, zbral 278,7 točk, kar 20 več od Avstrijca Carla Geigerja. Na tretje mesto se je uvrstil nadarjeni 17-letni Bor Pavlovčič. “Zelo sem vesel, da mi je uspelo doseči cilj, ki sem si ga zastavil včeraj. Trenutno samo uživam in upam, da bom ohranil tako formo tudi za naslednje tekme,” je po svoji prvi zmagi v celinskem pokalu povedal Hvala.

Hvala je konec tedna stopnjeval dosežke. V petek je bil tretji, nato pa v sobotni tekmi že drugi. Za točko in pol ga je ugnal stari znanec iz svetovnega pokala, Norvežan Tom Hilde, ki ga je zaradi slabe forme trenerski štab poslal v celinski pokal, in Čeh podobnega priimka, Lukas Hlava, ki je na Japonsko moral po poletih v Kulmu.

V seštevku celinskega pokala vodi Nemec David Siegel s 459 točkami. Najboljši Slovenec v točkovanju Tilen Bartol, ki je na Japonskem slabo skakal, je s petega zdrsnil na sedmo mesto s 355 točkami. Takoj za njim je že Hvala, ki je samo v enem koncu tedna napredoval za deset mest. Skupno ima 356 točk.

Hvala ni tekmoval več kot mesec dni. Uvrščen je bil v ekipo za svetovni pokal konec novembra v Ruki na Finskem, ki pa je zaradi slabega vremena odpadla. Nato je bil sredi decembra na celinskem pokalu v Rovaniemiju šele 27. in 29. V ekipo se je vrnil pred desetimi dnevi v Willingenu, kjer je bil dvakrat peti, na Japonskem pa je že bil med najboljšimi. Kot kaže, se letečemu Primorcu vendarle obeta izhod iz krize.

RM


Najbolj brano