Panika pri Realu: v dveh tednih želijo kupiti vse, kar se da!

Götze, Lewandowski, Alaba, Cavani, Aguero, Pjanić, Hazard, De Gea. To je le nekaj imen, ki so v resnih kombinacijah za takojšnji odhod k Real Madridu. Ta želi do konca januarja nadomestiti naslednja trgovalna obdobja.

Mario Götze
Mario Götze 

MADRID > Položaj, v katerem sta se znašla oba španska velikana, je nazadnje že preizkusila tudi Barcelona. Le dan po sprostitvi trgovanja pa je registrirala približno sto nogometašev v različnih selekcijah. Real Madrid se je takoj po prejeti kazni pričel obnašati po naslednji anekdoti: kaj bi storili, če zelo radi jeste sladice, pa vam nekdo reče, da jih v naslednjem letu ne boste smeli poskusiti? Verjetno bi se jih takoj najedli do onemoglosti. Pri belem baletu je zavladala panika. Takoj so vzpostavili kontakt z Bayernom in pričeli pogajanja kar za tri nogometaše: Roberta Lewandowskega, ki so ga želeli kupiti poleti, Maria Götzeja ter bočnega branilca Davida Alabo, najboljšega avstrijskega nogometaša. Za Poljaka je cena približno 80 milijonov evrov, medtem ko bi Bavarci za Götzeja, ki je 2014 odločil svetovno prvenstvo v Braziliji, namenili pol te vsote. Toda to še ni vse. Na Schalke 04 so naslovili povpraševanje za 19-letnega Leroya Sanéja, izjemno nadarjenega igralca, ki pa ga v Porurju ne mislijo oddati. Pred dnevi so zavrnili ponudbo Manchester Cityja za 55 milijonov. Na muhi Reala sta tudi Sergio Aguero (Manchester City) in Eden Hazard (Chelsea). Še vedno je visoko na seznamu tudi Unitedov vratar David de Gea, ki bi že poleti moral prestopili v špansko prestolnico, a so bili dokumenti pripravljeni le nekaj minut po izteku prestopnega roka.

Tudi poslovni partnerji, ostali veliki in bogati klubi novice o prepovedi trgovanja za oba kluba niso sprejeli z navdušenjem. Pri Paris SG so namreč že imeli razdelan načrt, da bi Cristiano Ronaldo postal nova ikona kluba. Pri Realu ga ne bodo spustili. “Pariz išče svojo zvezdo” so zapisali pri časniku L'Equipe in komentirali, da so se pariški šejki takoj obrnili okrog svoje osi in za novo prvo tarčo izbrali člana Barcelone Neymarja. Brazilec je tudi materialno laže dosegljiv kot Ronaldo, saj velja ob Lionelu Messiju za drugo violino Barcelone. Zato bi ga Katalonci lažje spustili iz rok kot Madridčani Ronalda.

Pato se vrača v Evropo

Ob bok temu gre trgovanje pri največjih po ustaljenih smernicah. Interesa je veliko, poslov, vsaj za zdaj, malo. V evropski nogomet se utegne vrniti eden najbolj prepoznavnih igralcev Milana zadnjih let Alexandre Pato. Po številnih poškodbah in neuspehih se je vrnil v Brazilijo, od koder naj bi v naslednjih dneh podpisal za Chelsea. Pato je zavrnil kitajske milijone in za tretjino manjši zaslužek pristal v dresu Londončanov.

Immobile prestopil in zabil

Nekoč najboljši strelec serie A Ciro Immobile se je na velika vrata pred dvema sezonama iz Torina podal k Borussii Dortmund. Ni mu šlo po načrtih, predstave so bile vse slabše. Svoj nekdanji sloves si je jeseni želel povrniti v Sevilli, vendar se je po še enem razočaranju odločil za vrnitev tja, kjer je bil najbolj uspešen. Sredi tedna je vnovič podpisal za Torino in v soboto že zabil svoj prvenec po vrnitvi. Očitno Immobile še ni vrgel puške v koruzo za preboj v italijansko reprezentanco za nastop na Euru v Franciji. Za polletno posojo bo Torino plačal 850.000 evrov.

Brozović v Arsenal?

Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine Tino Sven Sušić je znova na izhodnih vratih splitskega Hajduka. Že poleti se je zanj ogrel Inter, a si v zadnjem trenutku premislil in kupil Dinamovega Marcela Brozovića. Milančanom gotovo ni žal, saj se je Brozović izkazal za odličnega igralca, cena zanj pa je nekajkrat poskočila. Sedaj ga želi Arsenal, zahtevani znesek naj bi se približal 15 milijonom evrov, čeprav je težko verjeti, da bi se Inter odločil za prodajo enega ključnih mož. Na drugi strani je Sušić sedaj pred vrati Anglije. Zanj sta zainteresirana presenečenje sezone Liecester City ter Stoke City. Cena je približno štiri milijone evrov. Švicarski Basel se je že pred novim letom okrepil z Olimpijinim Andražem Šporarjem, ki je sedaj izgubil pomembnega soigralca. 23 letni Egipčan Mohamed Elneny, ki sicer igra na položaju zadnjega zveznega igralca, je za sedem milijonov evrov odškodnine podpisal za Arsenal.

PETER MARAŽ


Najbolj brano