Pamić po remiju pravi: “Bo, kar bo”

V prvi nogometni ligi je pač skoraj vsa pozornost usmerjena na tekme Olimpije in Maribora, čeprav se občasno tudi kje drugje igra lepši nogomet. Zadnji krog pred reprezentančnim premorom je ponudil nekaj odgovorov.

Nogometaš Kopra Matic Paljk (št 45) je v  nedeljo dosegel svoj 
prvi prvoligaški zadetek. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Nogometaš Kopra Matic Paljk (št 45) je v nedeljo dosegel svoj prvi prvoligaški zadetek. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Večina nogometašev v domačem in tujih državnih prvenstvih si bo lahko privoščila nekaj počitka, saj bodo v naslednjih dneh v ospredju nastopi državnih reprezentanc v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leti gostila Rusija, in na prijateljskih tekmah. Slovenski počitek bo krajši, saj bo slovenska izbrana vrsta odigrala le eno tekmo, zato se bo prvenstvo nadaljevalo že čez teden dni s tekmo Koper : Krško. V nedeljo sklenjen 25. krog prvenstva pa je praktično ustoličil novega državnega prvaka, medtem ko je pri dnu zdaj dokončno znano, da so Radomlje odpisane in da se bo med Krškim in Aluminijem bil tesen boj za osmo mesto in neposreden obstanek v ligi. Pa tudi, da je Rudar zaostal v boju za četrto mesto, za katerega, kot zdaj kaže, kanididirajo še tri ekipe.

Po remiju Olimpije in Kopra so se Stožice hitro spraznile, pa tudi VIP tribuna je bila skromno zasedena. Predsednik Milan Mandarić naj bi zbolel, na tribuni ni manjkal Ranko Stojić. Olimpijin športni direktor je bil deležen skandiranja Green Dragonsov, ki vsaj deloma krojijo politiko kluba, kar se seveda vrača kot bumerang. Del “sodelovanja” je zelo verjetno tudi trmasto vztrajanje v vratih z nerazpoloženim Nejcem Vidmarjem, nekdanjim pripadnikom Dragonsov in njihovim ljubljencem, ki je v zelo slabi formi. Neokusen transparent, uperjen zoper poškodovanega Roka Kronavetra, je preostali del občinstva izžvižgal, so pa na koncu tekme z napisom “Skrajni čas je, da zamenjate trenerja,” organizirani navijači pritisnili piko na i svojemu nasprotovanju Marijanu Pušniku. Z ekipo z vseh vetrov, za nameček še zaznamovano s poškodbami, je kajpak iluzorno pričakovati čudeže. “Prosim za potrpljenje, igra se bo zagotovo dvigovala. Tokrat je bilo malo bolje, vendar če ne izkoristiš takšnih priložnosti, ki so se ponudile nam, ne moreš računati na točke. Premalo komunikacije je med igralci in premalo energije,” je menil domači trener Pušnik.

Ob Izolanu Maticu Paljku, ki je Olimpiji odščipnil dve točki, je imel vidno vlogo v boju za razplet boja za prvaka tudi Ankarančan v dresu Celja Dalibor Volaš z izenačujočim zadetkom na tekmi z Mariborom v Celju. Volaš jo svoji bivši ekipi le ni zelo zagodel. Olimpija namreč ponujene priložnosti, da se vijolicam približa na sedem točk zaostanka, ni izkoristila.

Kenan Bajrić se z našo trditvijo, da je Matic Paljk z izenačujočim zadetkom odločil prvenstvo, zagotovo ne bi strinjal, saj je na tiskovni konferenci dejal, da ima Olimpija še možnosti. A deset točk zaostanka za Mariborom je za kaj takega zagotovo že preveč.

Koper je po videnem v Ljubljano prišel po točko in jo je tudi dobil ter ohranil niz neporaženosti v drugem delu sezone. “V Ljubljani je zagotovo lepo osvojiti točko. Smo v tekmovalnem ritmu z dobrimi rezultati in igramo solidno. Izkoristili smo slabosti Olimpije, toda zame je bolj pomembno, da je ekipa po vodstvu Olimpije reagirala in se vrnila v igro. To bi bil lahko pomemben podatek v boju za četrto mesto. Sicer pa se s tem ciljem ne obremenjujemo. Bo, kar bo,” je dejal trener Kopra Igor Pamić.

Še boljše volje so v Novi Gorici, saj se je Gorica na četrtem mestu začasno otresla zasledovalcev. Četrta mesta belo-modrih so tudi tarča domislic na družabnih omrežjih, tako kot nova specialnost Mirana Burgića, ki po tekočem traku zadeva z najstrožjih kazni. Primerjali so ga kar s Cristianom Ronaldom. V štirih tekmah je Gorica dobila pet enajstmetrovk, vse je izvajal ravno Burgić (v vsem prvenstvu je izvajal devet od desetih). Veteran je v napadu dobil dobrodošlo pomoč v Andriji Filipoviću, kar je težišče igre še nekoliko bolj prevesilo v napad. Gorica je v spomladanskem delu ujela pravi tekmovalni ritem, čeprav je velja za sobotni obračun z Domžalami zapisati, da je šlo za atipično tekmo, v kateri je domžalska igra v drugem polčasu razpadla.

ROK MAVER


Najbolj brano