Palčič že vijolica, Raha morda bo

Dolgo časa se je govorilo in napovedovalo, zdaj pa se je po naših podatkih dokončno zgodilo. Matej Palčič, dosedanji desni bočni igralec Luke Koper, bo v spomladanskem delu sezone oblekel mariborski dres.

Matej Palčič Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Matej Palčič Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER, MARIBOR > 22-letni zvezni igralec in nekdanji mladi reprezentant Matej Palčič je uresničil svojo veliko željo. Po naših zanesljivih informacijah se je v teh dneh dokončno dogovoril za prestop k slovenskim državnim prvakom, pogodba pa naj bi bila kmalu sklenjena. V dresu Maribora seveda še ne bo pritekel na igrišče na sobotnem derbiju z Olimpijo v Stožicah, saj bo zanje lahko zaigral v spomladanskem delu prvenstva. V Ljudskem vrtu naj bi ostal najmanj tri leta.

To smo sinoči skušali preveriti tudi pri Mateju Palčiču, ki je uspešno končal rehabilitacijo po poškodbi kolena, vendar nam je dejal, da o pogovorih s potencialnimi novimi delodajalci ne more govoriti. Palčič je zadnjo tekmo v dresu Kopra igral z Rudarjem v šestem krogu prve SNL in dosegel gol za izenačenje, potem pa je moral na operativni poseg. V Mariboru se bo pridružil someščanom Mitji Vilerju, Aleksandru Rajčevićuin Daliborju Volašu. Prva dva sta v Ljudskem vrtu pristala po podobnem scenariju. Očitno je usoda, da igralca, ki sta Kopru v dvoboju z Mariborom prinesla edini superpokalni lovoriki, potem k tekmecu tudi prestopita. Pred petimi leti je namreč “Rajče” v Ljudskem vrtu odločil tekmo v prid Kopra, potem pa oblekel vijoličasti dres. Poleti je koprske privržence razveselil Palčič, ki je v loteriji enajstmetrovk ugnal Maribor. In zdaj tja odhaja tudi “Palčo” ...

S Palčičem, ki je poleti dosegel še ključni gol proti Vikingurju za napredovanje v drugi krog evropskega pokala, se nadaljuje koprski trend krepitve celinske konkurence. Zadnje dogajanje pri Kopru je seveda razveselilo finančno najmočnejša kluba. Razpadla je ekipa, ki naj bi jih teoretično ogrožala, hkrati pa lahko sami do igralcev pridejo zastonj. Zelo verjetno je, da bo Škofjotu sledil še kdo od nogometašev, ki so v zadnjih dneh zapustili Koper. Tako naj bi se Mariborčani močno zanimali za talentiranega, a vihravega zveznega igralca mlade reprezentance BiH Amarja Rahmanovića. Ta resda potrebuje še precej šolanja, predvsem na področju discipline, saj je v Kopru v 15 tekmah ob treh zadetkih uspel zbrati kar osem rumenih kartonov. Zelo vroč je tudi branilec Denis Šme, ki naj bi bil nekoliko bliže ljubljanski Olimpiji kot Mariboru.

ROK MAVER


Najbolj brano