Pajčevina v Tolminu

Med tremi primorskimi prvoligaši v dvoranskem nogometu je zmagal le Bronx, v Tolminu pa je le malo manjkalo, da bi obe mreži ostali nedotaknjeni. Žal je pajčevino enkrat pretreslo le na Puntarjevi strani.

 Foto: STA
Foto: STA

ŠKOFIJE >Primorski ljubitelji malega nogometa so se veselili le na Škofijah, kamor je ta čas najboljšo primorsko ekipo, četrtouvrščeni Bronx, prišlo podpret 150 navijačev. Nik Zajc je z dvema natančnima streloma poskrbel za izdatno začetno vodstvo proti novincu iz Tomaža pri Ormožu. V nadaljevanju so Škofjoti znali obdržati prednost pred Štajerci, a je bilo napeto do zadnje sekunde, je poudaril domači trener Dino Krivičič: “Naš prvi polčas je bil slab. Reševal nas je vratar. V drugem smo hitro povedli, ko pa so gostje zaigrali z vratarjem v polju, je bilo spet napeto, saj njihovih napak večinoma nismo znali izkoristiti za učinkovite protinapade in smo morali za zmago trepetati do konca.”

Državni prvaki iz Maribora so se z novo zmago utrdili na vrhu. Presenetljivo je njihov prvi zasledovalec Sevnica, ki pa je v Tolminu pri Puntarju do zmage prišla zelo težko. Čeprav so pri rumenih zlati časi, ko je njihove boje za slovenski vrh spremljalo po 400 in več gledalcev, že zgodovina, so si pomlajeni v boju za obstanek pred le 80 privrženci vendarle fanatično prizadevali vsaj za remi brez golov. Uspešni so bili do sredine drugega polčasa, ko jih je načel reprezentant Uroš Martič, po tem pa minimalne prednosti Sevničanov niso uspeli izničiti.

“Bili smo blizu, a še vedno predaleč. Nadaljevati moramo s trdim delom in verjeti, da se nam bo odprlo,” je po tekmi povedal tolminski trener Matej Kavčič.

Neke vrste primorski derbi je bil v Litiji, kjer uspešno igrata Borut Ručna iz Kobarida in Patrik Čujec iz Tolmina. Tokrat sicer nista bila med strelci, a so bili razpoloženi njuni soigralci. Na drugi strani je kobariški Oplast imel dovolj priložnosti za preobrat. Ujel je zaostanek in dvakrat izenačil - nazadnje že v končnici tekme, v 32. minuti, ko je bil še drugič natančen Anže Širok. Sledila je skoraj neverjetna nepozornost kobariške obrambe, ki je nato v eni minuti prejela kar dva gola. Temu primerno je bilo razpoloženje kobariškega trenerja Saše Lebana:

“Ne morem biti zadovoljen, ker smo izgubili tekmo, katere večji del smo odigrali na visoki ravni. V ključnih trenutkih smo nato delali invidualne šolske napake, ki jih je Litija izkoristila, mi pa naših preostalih priložnosti nismo.”

> Prva SFL, 6. krog - Puntar : Sevnica 0:1(0:0); strelec -Martič (26); Benedikt : Dobovec 3:4 (1:1), Litija : Oplast4:2 (0:1); strelci - 1:0 Turk (4), 1:1 Širok (22), 2:1 Šturm (30), 2:2 Širok (32), 3:2 Turk (33), 4:2 Turk (33); Bronx Škofije : Tomaž 3:2(0:0); strelci - 1:0 Zajc (23), 2:0 Zajc (24), 2:1 Gašparič (31), 3:1 Grželj (33), 3:2 Goričan (36); Zavas : Maribor 1:6 (0:1).

Vrstni red - Maribor 16, Sevnica 15, Litija 14, Bronx 12, Oplast 7, Dobovec, Zavas po 6, Benedikt, Tomaž po 4, Puntar 3.

STA, IM


Najbolj brano