Padel je tudi prvak

Sobotni dan kanalske odbojke v spomin na Vojka Jakopiča je prinesel tudi prvo tekmovalno predstavitev prvoligaške ekipe Salonita za novo sezono. Cementarji so jo opravili izvrstno, saj so na turnirju premagali tudi državnega prvaka, ACH Volley.

Kanalski dvoboj Jure Okroglič (Salonit) : Matija Jereb (ACH 
Volley) je v tej akciji dobil Okroglič.  Foto: Igor Mušič
Kanalski dvoboj Jure Okroglič (Salonit) : Matija Jereb (ACH Volley) je v tej akciji dobil Okroglič.  Foto: Igor Mušič

KANAL > Odbojkarski praznik je trajal od poldneva pa vse do pozne noči, saj so se najprej predstavile vse selekcije domačih klubov: Neptun (dekleta), Vienpi (odbojka na mivki) in Salonit Anhovo. Svoje veščine v sedeči odbojki so pokazali invalidi DU N. Gorica, posebnega pozdrava župana Andreja Maffija in člana uprave Salonita Tomaža Vuka pa je bilo deležno jedro mladinske državne reprezentance, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojila sedmo mesto. Nosilce igre so prispevali udeleženci kanalskega turnirja - prvak ACH Volley ( Jan Kozamernik, Žiga Donik, Matevž Ledinek) podprvak Calcit (Tonček Štern, Primož Vidmar, Sašo Štalekar) in tudi Salonit (Jure Okroglič) .

Sledil je skrajšani turnir najboljših treh ekip minulega državnega prvenstva, ko je vsaka tekma trajala tri nize. Pred 200 gledalci, ki so se nato še pozno v noč družili ob klubski pogostitvi, je turnir postregel z zelo pestrimi menjavami zasedb in taktičnih različic v vseh ekipah, a tudi z veliko izenačene in privlačne odbojke. Nihče ni odnesel cele kože.

Izidi turnirja v Kanalu - Salonit Anhovo : Calcit 0:3 (-20, -22, -20), ACH Volley : Calcit 3:0 (25, 27, 20), Salonit Anhovo : ACH Volley 1:2 (-22, 23, 23); vrstni red: 1. ACH Volley 4 (4:2), 2. Calcit Volleyball 3 (3:2), Salonit Anhovo 2 (2:4).

Vrstni red turnirja je bil sicer takšen kot v lanskem državnem prvenstvu (1. ACH Volley, 2. Calcit, 3. Salonit), a so na zadnji in najbolj zanimivi tekmi večera svoje navijače razveselili prav cementarji z zmago nad državnimi prvaki, za katere je igro organiziral Kanalec Matija Jereb. Izvoz primorski odbojkarjev na Gorenjsko se sicer nadaljuje tudi letos, saj se je v dresu Calcita predstavil novi organizator, donedavni član novogoriškega Go Volleyja Jani Konjedic.

Salonitu se je precej poznala odsotnost najvišjega moža, 207 cm visokega blokerja - napadalca Israela Dos Santosa, ki je zaradi težav s tetivo počival, a naj bi bil do začetka prvenstva pripravljen. Domači strateg Leon Schilling je zato temeljito preizkusil nadomestno moč, predstavnika domače mladinske šole, 192 cm visokega Martina Jerončiča. Mladenič je z nekaj potezami pokazal, da bo lahko koristna menjava. Na turnirju je žoge dobro delil drugi organizator Irenej Karnel. Letos bo, kot kaže, lahko precej enakovredno menjal prvega dirigenta Luko Krivca. Med novima izkušenima klubskima pridobitvama, sprejemalcem Daliborjem Tomićem (prej Go Volley) in napadalcem Sašo Gadnikom (povratnik iz Kuvajta), je izstopal slednji. V številnih tujih ligah prekaljeni, zanesljivi in telesno še vedno odlično pripravljeno bombarder bo v veliko pomoč - če le ne bo prekmalu dobil novega kluba v tujini. Pogodbo je namreč sklenil le za čas, ko še nima tujega delodajalca. Medtem naj bi povsem k močem prišel Darijo Savičić, ki je na turnirju kot taktična menjava že igral, a mu po tem, ko je lani zaradi poškodbe izgubil pol sezone, manjka še veliko moči za prave napadalne skoke.

Gonilna sila na igrišču bo še vedno tudi na tokratnem turnirju odlični kapetan Dejan Čabarkapa. Pred prvenstvom je razmišljal: “Pripravljeni smo dobro. Osebno sem v to vložil še dva meseca individualne vadbe na stadionu. Na začetku bomo rabili nekaj časa, da pridemo v tekmovalni ritem, vendar sem pripričan, da bomo znali formo načrtovati za pravi čas. Liga bo bolj izenačena kot lani. Računati bo treba tudi na novinca Žirovnico, presenetijo pa lahko skoraj vsi. Fužinar se je z dvema tujcema močno okrepil. Panvita Pomgrad ima novega kakovostnega organizatorja igre. Za leto izkušenejši so mladi, a nadarjeni in visoki Kranjčani. Podobno velja za Krko. Na vrhu se je razlika med ACH - jem in Calcitom še zmanjšala. Lahkih tekem ne bo. Naša prednost bo uigranost, verjamem, da lahko ponovimo lanske dosežke.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano