Ožbolt sklenil igralsko kariero, poslej bo trener

Sašo Ožbolt, ki je nekdaj veljal za košarkarskega talenta, je končal igralsko kariero. Primorec, ki se je rodil v Dubrovniku, je prve korake naredil v Portorožu, prvo člansko sezono je odigral v Triglavu, od koder se je preselil k Union Olimpiji. Poslej bo trener v mladinski ekipi Portoroža.

Sašo Ožbolt, ki je nekdaj veljal za košarkarskega talenta, je 
končal  igralsko kariero. Foto: Simon Maljevac
Sašo Ožbolt, ki je nekdaj veljal za košarkarskega talenta, je končal igralsko kariero. Foto: Simon Maljevac

PORTOROŽ > Sašo Ožbolt je eno sezono igral v Zagrebu, zadnje tri sezone pa je preživel v matičnem klubu, Portorožu. Zadnjo prvenstveno tekmo je odigral 15. aprila, ko je mornarjem nasproti stala zasedba Hopsov.

Njegovo kariero je močno zaznamovala in ovirala poškodba kolena. Prav poškodba je tudi glavni razlog za predčasen konec aktivnega igranja košarke. “V Portorožu ostajam, vendar v drugačni vlogi, in sicer kot trener mladincev,” je za portal www.slovenska-kosarka.si dejal Sašo Ožbolt in dodal: “V košarkarskem klubu Portorož ne bom več aktiven kot igralec. Razlog za to je v veliki meri poškodba.”

Štiriintridesetletni branilec je bil tudi del slovenske članske izbrane vrste, barve domovine je branil na dveh evropskih prvenstvih in na enem svetovnem prvenstvu.

STA