Otroški tek Vivicitta je povezal obe Gorici, v nedeljo tudi odrasli

Včerajšnji 14. otroški tek Vivicitta po mejni ulici med Novo Gorico in Gorico je pomenil uvod v glavno nedeljsko prireditev, ko bodo po ulicah obeh mest tekli in hodili odrasli vseh starosti.

Včeraj je ob ulici na meji med Goricama teklo 230  osnovnošolcev.  Foto: Igor Mušič
Včeraj je ob ulici na meji med Goricama teklo 230 osnovnošolcev.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Dve organizaciji iz slovenske in tri iz italijanske strani danes skoraj nevidne meje med Novo Gorico in Gorico so na včerajšnji tek otrok po obmejni Kolodvorski ulici, trgu Evropa in po bližnji trim stezi privabili 230 osnovnošolcev iz 14 šol z obeh strani meje. Z največjo skupino 53 otrok je nastopila novogoriška Osnovna šola Milojke Štrukelj. Mlajši so tekli na 800, starejši pa na 1000 metrov. Najboljšim je čestitala goriška jadralna olimpijka Chiara Caligaris.

Najboljši Slovenci po kategorijah, fantje in dekleta, l. 2001: 1. Sašo Zorč (Bovec) in Nika Vrabec (M. Š. N. Gorica); 2002:1. Barbi Melihen (Bovec) 2. Andraž Medvešček (M. Š. N. Gorica); 2003: 1. Lovro Tinta (Deskle), 4. Natalija Komac (F. E. N. Gorica); 2004: 1. Matevž Manfreda (Most na Soči) in Tia Žagar (Bovec).

Glavno dejanje teka Vivicitta, ki s prireditvami za odrasle povezuje obe Gorici že 21 let, bo nedeljski množični pohod in tek za odrasle vseh kategorij. Na Trgu Evrope in na Kolodvorski cesti v Novi Gorici se bo dogajanje začelo ob 9. uri z vpisom udeležencev. Omenjena trg in ulica bosta zaprta za ves promet do 14. ure. Prvi start bo ob 10.30. Zvrstili se bodo pohodniki na tri, pet in osem kilometrov, najbolj zanimivo pa bo tekmovanje v 12-kilometrskem uličnem teku po Novi Gorici in Gorici, kjer se že tradicionalno skupaj merijo kategorizirani atleti, rekreativci in veterani. Najboljše tri v absolutni moški in ženski konkurenci čakajo praktične nagrade, za vse pa bo dovolj okrepčila in spominskih majic.

Pokrovitelja prireditve sta obe občini in goriška pokrajina. IM


Najbolj brano