Oslabljene kanarčke premagali Novogoričani

Nogometaši Luke Koper so v osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:3 (0:1).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Oslabljeni Koprčani so v osmem krogu Novogoričane pričakali vodilno Gorico. Domači so igrali brez kaznovanega Damirja Hadžića, obolelega kapetana Ivice Guberca ter poškodovanih Gorana Galešića in Mateja Palčiča. Tudi gosti pa niso prišli popolni, manjkal je napadalec Marko Nunić.

Začetek je bil izenačen, prvič pa so resneje zapretili domačini. V 13. minuti je odlično streljal Domen Črnigoj, z obrambo se je izkazal Grega Sorčan. Prvi resno akcijo so Goričani spremenili v zadetek. V 32. minuti je po veliki gneči pred golom Kopra Blessing Eleke žogo porinil mimo Vasje Simčiča za 1:0.

V 39. minuti je z velike razdalje poizkusil Uroš Celcer, vendar je bil Vasja Simčič na mestu. Koper je v 41. minuti izvedel prosti strel z več kot 25 metrov, Črnigoj pa je meril mimo gola. Zadnji strel v prvem polčasu je imel Jaka Štromajer, ki pa je iz dobrega položaja streljal čez gostujoči gol.

Drugi polčas se je začel ob pobudi Kopra. V 52. minuti je Patrika Posavca zamenjal Josip Ivančić, ki je zelo poživil igro domače ekipe. Toda v 61. minuti so domačini doživeli nov hladen tuš. Amel Džuzdanović je "nanizal" koprsko obrambo in podal Burgiču, ki je iz igre vrgel še Simčiča za vodstvo z 2:0. Deset minut pozneje se je po dobro izvedenem prostem strelu Široka izkazal Simčič, nekaj minut pozneje pa je imel ob strelu s 30 metrov veliko dela gostujoči vratar Sorčan, ki je le s težavo po strelu Rahmanovića žogo odbil v kot.

Vse upe domače ekipe je v 84. minuti pokopal Chibuike Eleke s svojim šestim golom v letošnji sezoni. Spet je imel največ zaslug za gol razpoloženi Džuzdanović. Častni zadetek je za domače dosegel Ivančić s strelom iz obrata. Za preobrat je Koprčanom ob pritisku zmanjkalo časa in ostalo je pri zasluženi zmagi gostov, ki bodo na prvi prvenstveni odmor odšli s prvega mesta.

Koprčane v devetem krogu, ta bo 11. septembra, čaka gostovanje v Zavrču, medtem ko bodo Novogoričani dan pozneje gostili Maribor.

> Stadion Bonifika, gledalcev 1500, sodniki: Vinčić (Maribor), Kordež (Dol pri Ljubljani), Šinkovec (Maribor).

> Strelci: 0:1 Eleke (33.), 0:2 Burgić (61.), 0:3 Eleke (84.), 1:3 Ivančić (87.).

> Luka Koper: Simčič, Šimurina (od 73. Štulac), Halilović, Posavac (od 52. Ivančić), Radujko (od 67. Pavić), Tomić, Krivičić, Črnigoj, Šme, Štromajer, Rahmanović.

> Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 83. Škarabot), Arčon, Eleke, Kavčič (od 58. Boben), Humar, Džuzdanović (od 86. Martinovič), Jogan, Johnson.

> Rumeni kartoni: Simčič, Rahmanović, Šme; Humar, Burgić, Džuzdanović, Eleke.

> Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano