Oplastu uvodna zmaga

Prvoligaši v dvoranskem nogometu so odigrali prvi tekmi polfinala. Kobariški Oplast je uvodoma premagal Litijo, ponovno pa se bo z njo pomeril jutri.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LITIJA > Kobariški Oplast, ki je po rednem delu prvenstva na tretjem mestu zaostajal za drugouvrščeno Litijo, je uvodoma na gostovanju presenetil tekmeca. Drugi polfinalni dvoboj je pričakovano dobila najboljša ekipa rednega dela prvenstva, Dobovec.

Tekma v Litiji je bila izredno zanimiva. Sprva je kazalo na razplet v skladu z razvrstitvijo po rednem delu prvenstva, saj so gostje po napaki kobariškega vratarja Igorja Bratića hitro povedli, nato pa vodili že z 2:0. Toda Kobaridci so se hitro odzvali in po golih Domna Fratine in Jake Sovdata do 18. minute že izenačili, tik pred polčasom pa je za vodstvo še drugič zadel Sovdat. S hitrim golom Aljaža Kusterleta v nadaljevanju je Oplast že napovedal pot do zmage in storil pomemben korak k ubranitvi naslova državnega prvaka. Lani ga je osvojil prav v boju z Litijo.

Kobariški trener Saša Leban je dvoboj ocenil takole: ”Zmaga na prvi tekmi je zelo pomembna. Začeli smo slabo, uvodna gola smo si v bistvu dali sami. Po tem smo se le zbrali in bili iz minute v minuto nevarnejši. Prepričan sem bil, da bomo zadeli. Ko je padel prvi gol, se nam je odprlo. Imeli smo večjo željo, Litija pa ni bila prava. V drugem polčasu smo dobro igrali tudi v obrambi.” Pot do morebitnega slavja bo sicer še dolga. Že jutri bo v Litiji na sporedu druga polfinalna tekma, za napredovanje v finale pa bodo morali Primorci zmagati trikrat. Enako pravilo števila zmag bo nato veljalo za bodočega državnega prvaka v finalu.

> 1. SFL, polfinale, 1. tekmi - Litija : Oplast Kobarid 2:6 (2:3); strelci - 1:0 Bratić (4, ag.), 2:0 Hasanbegović (6), 2:1 Fratina (6), 2:2 Sovdat (18), 2:3 Sovdat (19), 2:4 Kusterle (23), 2:5 Vulikič (28), 2:6 Vulikič (38), Dobovec : Maribor 6:0 (4:0).

STA, IM


Najbolj brano