Oplast zapravil vodstvo

Sobotni superpokalni uvod v novo sezono dvoranskega nogometa je na Vrhniki pripadel državnim prvakom iz Dobovca, ki so izničili vodstvo pokalnih zmagovalcev, ekipe Oplasta iz Kobarida.

Strelca obeh ekip Anže Širok (Oplast, beli) in Aleš Marot (ob njem) sta imela na 
superpokalu veliko dvobojev. Foto: Igor Mušič
Strelca obeh ekip Anže Širok (Oplast, beli) in Aleš Marot (ob njem) sta imela na superpokalu veliko dvobojev. Foto: Igor Mušič

VRHNIKA > Vrhniški nižjeligaš Zavas je prvič, a brez napak, pripravil superpokalni uvod v novo sezono futsala, velik pa je bil tudi odziv gledalcev, ki so v okolju brez prvoligaša skoraj povsem napolnili dvorano. Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dopotoval s podporo polnega avtobusa navijačev, iz tabora kobariškega Oplasta pa se jih je zbrala le desetina najzvestejših, a je imela večji del prvega polčasa nasmehe na obrazih.

Primorci so uvodoma dobro izkoristili previden začetek favoritov, ki so zaradi poškodbe na ogrevanju izgubili prvega vratarja Alena Mordeja. Obramba Dobovca je sprva predvsem pazila, da je imel mladi drugi vratar Marko Peček čim manj dela, obenem pa je prežala na protinapade. Pobudo je imel Oplast, ki je bil v obrambi, ob zanesljivem vratarju Igorju Bratiču, dovolj zbran, da je lahko kontinuirano stiskal obroč pred vrati tekmeca. Anže Širok je dve sekundi pred odmorom natančno meril in Oplast je povedel.

V tretji minuti drugega polčasa se je po mnenju kapetana Jake Sovdata zgodil ključni trenutek tekme: “Pri prenosu žoge smo naredili napako. Jani Ručna je kot zadnji v obrambi s prekrškom skušal preprečiti neoviran protinapad. Dobil je rdeči karton, posamično močnejši tekmec pa je številčno premoč izkoristil.”

Le dobro minuto po izključitvi Ručne je Uroš Kroflič po lepi kombinaciji Dobovca ostal sam pred golom Oplasta in izenačil. V nadaljevanju so se Primorci v napadu trudili, a do izdelanih strelov od blizu niso prišli, od daleč pa kljub več poskusom ( niso bili natančni. Zaradi odsotnosti Domna Fratine (poškodba) in Jureta Lenariča (očetovstvo) je Oplast imel manj izkušenih nogometašev v rotaciji kot prvaki. Sredi drugega polčasa si je močan Aleš Marot na majhnem prostoru izboril neoviran strel in povišal na 2:1. V finišu je Oplast poskušal tekmeca ujeti z drugim vratarjem Denijem Krivcem v polju, a je bila le ena prestrežena žoga Dobovca dovolj, da je Marot s strelom čez vso igrišče v nebranjena vrata postavil končni izid.

“Žal mi je, da se je tako končalo. V prvem polčasu smo imeli navdih za igro in veliko priložnosti, a smo iz tega iztržili le minimalno prednost in dali Dobovcu, ki danes ni bil pravi, čas, da se je vrnil v igro ,” je po tekmi povedal trener Kobaridcev Saša Leban.

Dobovec : Oplast 3:1 (1:1)

Dvorana A. Slomška, gledalcev 500, sodnik Zahović (Šentilj); strelci - 0:1 Širok (20.), 1:1 Kroflič (24.), 2:1 Marot (29.), 3:1 Marot (38.)

Oplast: Bratić, Sovdat, Kravanja, Širok, Ručna, Vulikić, Koren, Gašperut, Krivec. Trener: Saša Leban.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano