Oplast uspešen

Konec tedna so bile odigrane povratne tekme četrtfinala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu. Primorsko bo na zaključnem turnirju četverice zastopal kobariški Oplast.

Primorsko bodo v polfinalu pokala zastopali le nogometaši Oplasta (v rdečem, z žogo Jaka Sovdat)     Foto: Leo Caharija
Primorsko bodo v polfinalu pokala zastopali le nogometaši Oplasta (v rdečem, z žogo Jaka Sovdat)  Foto: Leo Caharija

KOBARID > Udeleženci zaključnega turnirja slovenskega pokala v dvoranskem nogometu, ki bo - kot je že tradicija - 14. in 15. februarja v Termah Olimia, so kobariški Oplast, Dobovec Pivovarna Kozel, Ptuj in Sevnica. Največji presenečenji sta izpad lanskih zmagovalcev iz Litije in uvrstitev turnirske ekipe s Ptuja med veliko četverico.

Oplast iz Kobarida je še v drugo premagal Bronx s Škofij. Skupaj je dosegel kar 14 zadetkov, tekmec pa le dva. Razlika med drugo in osmo ekipo državnega prvenstva je bila prevelika za presenečenje. Tekme v kobariški športni dvorani je bilo praktično konec že po 12 minutah, ko so domači povodili s 3:0. Že ob polčasu je Oplast imel teniški izid (6:0).

Med ostalimi tekmami je pozornost vzbujalo srečanje med branilcem naslova Litijo in Dobovcem. Domačini so lovili kar šest golov zaostanka, a jim je tekmec dovolil le remi. Dramatično je bilo v Mariboru, kjer je domačinom manjkal le en gol do izvajanja kazenskih strelov, po katerih bi utegnila Sevnica izgubiti prednost s prve tekme. Ptujčani so imeli srečo z žrebom, saj so naleteli na primerljivega tekmeca iz Gorenjske lige in ga izločili.

> Slovenski pokal, četrtfinale, 2. tekme - Litija : Dobovec 3:3 (prva tekma 2:8), Oplast : Bronx 7:2 (7:0 - 1:0 Tatić 3, 2:0 Gašperut 5, 3:0 Skubin 12, 4:0 Koren 13, 5:0 Zajc 16, ag, 6:0 Gašperut 16, 7:0 Širok 24, 7:1 Viler 39, 7:2 Viler 39), Sevnica : Maribor 1:4 (5:1), Ptuj : Tržič 6:3 (1:3).

STA, IM


Najbolj brano