Oplast predal primat

Kobariški Oplast je predal prestol najboljšega v prvi slovenski futsal ligi Dobovcu, ki je dobil finalno serijo s 3:0 v zmagah.

Oplast Kobarid je v domačem prvenstvu letos obstal le korak 
pod vrhom.
Oplast Kobarid je v domačem prvenstvu letos obstal le korak pod vrhom. 

KOBARID > Tudi tretja tekma je bila tako kot druga v Rogaški Slatini odločena po kazenskih strelih. V Kobaridu pa je kar 700 gledalcev v rednem delu vendarle videlo štiri zadetke, a razplet je bil za Oplast enako nesrečen oziroma porazen. Je pa res, da je dobršen del tretje tekme kazalo, da bi se lahko gostje veselili že po 40 minutah. Razvoj dogodkov že od samega začetka ni šel na roko gostiteljem. V četrti minuti je bil po prekršku nad Matjažem Vojskom izključen Primož Zorč. Prednost igralca več so gostje s pridom izkoristili. Zadel je Rok Mordej.

Gostitelji so nato prevzeli pobudo, na sceno pa je stopil vratar Dobovca Alen Mordej, ki je ubranil poskuse Danija Vulikića, Jake Sovdata, Jureta Lenarčiča in Janija Ručne. Kazen za domačo neučinkovitost je prišla tik pred odmorom. Prednost gostov je povišal Rok Mordej. V drugem polčasu so gostitelji sprva poskušali tudi z igralcem več v polju, a zaključne žoge so se ponudile Dobovcu. Predčasno veselje gostov je preprečil domači vratar Igor Bratič, ki je dal soigralcem spodbudo za zadnji naskok. Izid je najprej znižal Vulikić, po strelih Tineta Kravanje in Janija Ručne pa je tri minute pred koncem rednega dela izid izenačil Rajko Uršič.

Oplast Kobarid : Dobovec Pivovarna Kozel 2:5 (0:2, 2:2) (0:3 v zmagah); 0:1 R. Mordej (5), 0:2 R. Mordej (19), 1:2 Vulikić (32), 2:2 Uršič (37); 6 m - 2:3 R. Mordej, 2:4 Marot, 2:5 Kroflič.

Pri izvajanju kazenskih strelov so bili precej učinkovitejši gostje. Oplastovi strelci Jani Ručna, Simon Skubin in Dani Vulikić niso mogli ugnati Alena Mordejja. Za prvi naslov Dobovca v 20 sezonah 1. SFL pa so zadeli Rok Mordej, Aleš Marot in Uroš Kroflič. “Finale je bil izenačen. Že prva tekma se je sukala na eno oziroma drugo stran. Dobovec je imel tokrat tudi srečo, ki pa si jo je zaslužil. Čestitam mu za naslov. Mi smo naredili vse, skušali smo tudi z vpoklicem novih igralcev. Žal so nas spremljale poškodbe. Pri kazenskih strelih smo bili premalo zbrani,” je pojasnil trener Oplasta Saša Leban.

ASO


Najbolj brano