Oplast na pragu finala

Polfinale državnega prvenstva v dvoranskem nogometu je postreglo z najdaljšo možno serijo tekem za vstop v finale - pet. Peto tekmo si je namreč po izničenju zaostanka za Litijo priboril kobariški Oplast.

Gol, ki je prinesel izenačenje in rešitev s kazenskimi streli, je za Oplast prispeval Anže Širok. Foto: Julijan Drago
Gol, ki je prinesel izenačenje in rešitev s kazenskimi streli, je za Oplast prispeval Anže Širok. Foto: Julijan Drago

KOBARID > Kar 400 gledalcev je napolnilo kobariško športno dvorano, podpora navijačev Oplasta pa ni bila zaman. Domači branilci državnega naslova, ki so v seriji tekem na tri zmage z Litijo že zaostajali z 1:2, so skupni izid izenačili na najbolj dramatični tekmi doslej, saj so odločili šele kazenski streli.

Primorcem, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Jake Sovdata, je dolgo trda predla, saj nikakor niso mogli zadeti, v vodstvo pa so prišli gostje in to po strelu Kobaridca na delu v Litiji Boruta Ručne. V 33. minuti je izenačenje in s tem možnost odločitve po kazenskih strelih priboril Anže Širok.

Začetek izvajanja najstrožjih kazni je bil izenačen. Za Oplast sta bila po prvi seriji natančna še Tine Kravanja in Simon Skubin. Zgrešil je le Domen Fratina, pri gostih pa so v seriji petih strelov mimo gola udarili kar trije in Oplastov trener Saša Leban si je oddahnil: “Borili smo se od prve do zadnje sekunde. Tekma je bila zelo zanimiva in borbena. Priložnosti ni manjkalo. Lahko bi se obrnilo v prid enim ali drugim, a smo mi imeli več sreče.” Odločitev o drugem finalistu prvenstva bo padla jutri ob 20. uri v litijski športni dvorani, kamor bo ob 16. uri iz Kobarida odpeljal avtobus organiziranih Oplastovih navijačev. Za prevoz se je mogoče prijaviti še jutri do 12. ure v bifeju Zvonček in v barih Lipa in Gotar.

Prvi finalist državnega prvenstva je bil znan ekspresno, saj si je ta položaj po rednem delu lige vodilni Dobovec v boju z Mariborčani zagotovil že po treh tekmah. Finale se bo - tako kot boj za bron - začelo 17. aprila.

> 1. SFL, polfinale, 4. tekma, - Oplast : Litija 4:2 (polčas 0:0, redni del 11, v zmagah 2:2); strelci - 0:1 B. Ručna (30), 1:1 Širok (33); k. streli - 2:1 J. Ručna, 2:2 Pertič, 3:2 Kravanja, 4:2, Skubin.

STA, IM


Najbolj brano