Oplast meril v vratnice

Na sredini zaostali tekmi tretjega kroga državnega prvenstva v dvoranskem nogometu je v posoškem derbiju v Tolminu domači Puntar z 2:0 premagal državnega prvaka, kobariški Oplast. Puntar : Oplast 2:0 (0:0).

Tako sta se za žogo borila  Anže Širok (Oplast, levo) in strelec drugega zadetka Aljaž Laharnar (Puntar, desno)
 Foto: Julijan Drago
Tako sta se za žogo borila Anže Širok (Oplast, levo) in strelec drugega zadetka Aljaž Laharnar (Puntar, desno)  Foto: Julijan Drago

TOLMIN > Prvi posoški derbi sezone je po bolj napetem boju, kot kaže rezultat, v Tolminu dobil domači Puntar. S tem se je povzpel na tretje mesto. Po izenačenem prvem polčasu brez golov sta v začetku drugega zadela Žiga Vidič in Aljaž Laharnar. Oplast je grozil ves čas, še najbolj pa s tremi vratnicami, ki jih je zadel po Puntarjevem vodstvu z 2:0.

Dvorana ŠC Tolmin, gledalcev 220, sodnika Šivic (Bled) in Bubulj (Kr); strelca: Vidič 22, in Laharnar 24. Puntar: Logar, Igor Kragelj, Ivančič, Hvala, Rutar, Čujec, Vidič, Hozjan, U. Hvala, Gaberšček, Laharnar, Zalašček, Kurinčič. Trener: Matej Kavčič. Oplast: Bratič, Sovdat, Hrast, Kusterle, Fratina, Vulikić, Širok, Skubin, Koren, Gašperut, Lenarčič, Krivec. Trener: Saša Leban.

V izenačenem prvem polčasu sta bili obrambi trdi, vratarja pa uspešna. Pri gostih je Igor Bratič ubranil strela Nina Zalaščka in nevaren poskus Nejca Hozjana. Domači čuvaj mreže Žan Logar je ustavil udarec Jureta Lenarčiča. Drugi polčas je z natančno žogo v mrežo odprl Žiga Vidič in poskrbel za veselje domačinov. Kobaridci bi lahko že v naslednjem napadu izenačili, a se je po strelu Anžeta Široka stresla le vratnica. Neučinkovitost gostov je v 24. minuti kaznoval Aljaž Laharnar. Po drugem prejetem zadetku je Oplast skušal doseči preobrat z vratarjem v polju, a se je premoč gostov izrazila le v še dveh vratnicah.

“Na tekmi, kjer je bila od začetka v ospredju obramba, je odločilni zasuk prinesel že prvi gol in še toliko bolj drugi. Z igro, ki je sledila, smo lahko zadovoljni, saj je prinesla zmago. Priložnost so dobili in upravičili nekateri mladi fantje. Ekipa raste in kaže sadove dobrega dela. Veselim se nadaljevanja sezone,” je povedal kapetan Puntarja Igor Kragelj.

Kapetan Oplasta Jaka Sovdat je ključne trenutke videl takole: “Potrdila se je tradicija. Tisti, ki na posoškem derbiju prvi doseže gol, zmaga. Tako je pač na tovrstnih izenačenih tekmah. Obramba tekmeca se po vodstvu zgosti. Težko je prodreti, pa vendar smo mi imeli pred zadetkoma in kasneje dovolj priložnosti za gole in preobrat, a jih pač nismo izkoristili. Odsotnost izkušenih Zorča, Uršiča in Ručne se na takšnih tekmah pozna. Upam, da se bo kateri od njih vendarle vrnil.”

Vrstni red po zaostali tekmi 3. kroga - Dobovec 15, Litija 13, Puntar, Oplast po 11, Extrem 10, Sevnica 9, Maribor, Bronx po 4 Benedikt 3, Velike Lašče 2. IM


Najbolj brano