Olimpija po dolgih osmih letih

Skoraj osem let je minilo od zadnjega gostovanja košarkarjev Olimpije v Kopru (6. maja 2009) proti tedanjemu klubu. Koliko časa (tednov ali pa mesecev) bo minilo do naslednjega, pa bo kmalu jasno.

Bojana Radulovića (zabija) in soigralce čaka drevi zelo 
zahtevna naloga. Foto: Kk Primorska
Bojana Radulovića (zabija) in soigralce čaka drevi zelo zahtevna naloga. Foto: Kk Primorska

KOPER > Košarkarji Sixta Primorske so pred drevišnjo tekmo predzadnjega kroga prvega dela prve SKL z Olimpijo še v igri za uvrstitev v ligo za prvaka, čeprav so njihove možnosti za uspeh zares minimalne. V primeru poraza tigrov bi bila razdelitev skupin za prvaka in obstanek znana še pred zadnjim krogom, v primeru nocojšnje zmage primorskega moštva pa bi v Kopru konec tedna trdno stiskali pesti za Hopse, s katerimi bo igral njihov tekmec Helios Suns, ki ima zmago več od koprske ekipe (12:11). Tudi tekmovalni spored gre v prid Heliosu, saj bo v zadnjem krogu gostil že odpisani Portorož, medtem ko Primorsko čaka zelo zahtevno gostovanje v Podčetrtku, kjer po prihodu novega trenerja, Postojnčana Andreja Žaklja, igrajo kot prerojeni in imajo lepe možnosti v boju za obstanek v ligi. Primorska bi za napredovanje morala slaviti na obeh preostalih tekmah, Helios pa vsaj enkrat izgubiti. V tem primeru bi bili obe ekipi po točkah poravnani, a bi šesto mesto zaradi boljše medsebojne razlike zasedla Primorska. Le zmago več od Primorske ima tudi Rogaška, vendar je na obeh medsebojnih tekmah premagala koprsko moštvo.

Olimpija je v prvi medsebojni tekmi slavila s 75:71, a so ji Koprčani zmago dobesedno podarili. O zahtevnosti njihove nocojšnje naloge priča podatek, da so Ljubljančani ekipa z najdaljšim nizom osmih zmag v ligi. Njihov najnevarnejši igralec v tej sezoni je Brandon Miguel Jefferson, ki v povprečju dosega 15,4 točke na tekmo, pomemben člen je tudi Koprčan Gregor Horvat in od te sezone nekdanji član Portoroža Jan Barbarič.

V vodstvu Sixta Primorske so se odločili, da bo vstop na tekmo za vse predstavnice nežnejšega spola prost, pripravljajo pa tudi žrebanje vstopnic. “Tekmec je absolutni favorit, kar pa ne pomeni, da se mu ne bomo skušali oddolžiti za poraz v Ljubljani. S soigralci si želimo, da nas gledalci pridejo podpret v čim večjem številu,” pred tekmo pravi Bojan Radulović.

“Olimpija igra v zadnjem času dobro, kar je tudi kronala z osvojitvijo pokala Spar. Po suspenzu se na klop vrača Mirko Mulalić, kar jim daje več možnosti za menjave. Ljubljančani so favoriti, kar pa še ne pomeni, da ne bomo dali vsega od sebe in skušali presenetiti,” pravi trener Aleksander Sekulić.

ROK MAVER


Najbolj brano