Vanoli nemočno širil roke

Tudi prvo letošnje gostovanje v prestolnici Koprčanom v skladu s tradicijo ni prineslo veselja. Po obetavnem začetku si je oslabljena koprska obramba privoščila preveč napak.

Vasja Simčič je bil nemočen ob strelu Roka Kronavetra za 
2:1. Foto: Simon Maljevac
Vasja Simčič je bil nemočen ob strelu Roka Kronavetra za 2:1. Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA >V pisarnah koprskega kluba je bilo v začetku tedna zelo prometno, a kljub številnim podpisom prva postava na včerajšnjem gostovanju pri ljubljanski Olimpiji ni doživela dramatičnih sprememb, čeprav velja omeniti, da med kandidati za tekmo presenetljivo ni bilo Gorana Galešića, bojda je poškodovan. V primerjavi s tekmo proti Mariboru je “Španca” Mateja Pučka zamenjal Leo Štulac, kljub slabši strelski statistiki pa je namesto Jake Štromajerja svoje mesto v konici napada ponovno zasedel Josip Ivančić.

Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodnik Metrik (Odranci) 6. Strelci - 1:0 Djermanović (25), 1:1 Rahmanović (32), 2:1 Kronaveter (42), 3:1 Henty (50), 4:1 Henty (74). Olimpija: Šeliga 6, Kelhar 6, Zajc 6,5 (od 64. Kapun 6), Kronaveter 7,5, Matić 6,5, Fink 6, Krefl 6, Mitrović 6,5, Djermanović 7 (od 74. Golubar 6), Henty 8, Mimoun 6,5 (od 77. Alves 6,5). Trener: Marijan Pušnik. Luka Koper: Simčič 5,5, Halilović 5,5, Hadžić 5,5, Palčič 6, Guberac 5,5, Radujko 6,5, Štulac 5,5 (od 55. Štromajer 6), Črnigoj 6,5, Krivičič 5,5 (od 64. Andrejašič 6) Rahmanović 6,5, Ivančić 5,5 (od 74. Tomić 6). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni k.: Krefl; Rahmanović, Guberac, Ivančić.

Koprski strokovni štab je pred dvobojem napovedoval odločen lov na tri točke, apetiti po zmagi na največjem slovenskem stadionu pa so se bržkone povečali ob pogledu na zapisnik, saj v njem ni bilo imena poškodovanega prvega zvezdnika zeleno-belih Andraža Šporarja. Pri vse prej kot prijetnih 34. stopinjah Celzija so prvi zapretili gostje s strelom vezista Daliborja Radujka, ob katerem je imel domači vratar Aleksander Šeliga kar precej dela, nato pa je z glavo neuspešno poskusil še Ivančić. Sledilo je nekaj razburjenja s strani domače klopi in slabo napolnjenih tribun ob nerodnem posredovanju Amarja Rahmanovića pred koprskimi vrati, po kratkem sodniškem premoru zaradi vročine pa so domačini iz prve prave akcije zatresli mrežo kanarčkov. Ezekiel Henty je z roba kazenskega prostora žogo poslal na drugo vratnico, kjer je imel Dejan Djermanović več kot dovolj prostora za zadetek. Po šoku sta Koprčane hitro vrnila v igro Domen Črnigoj, ki se je kot ekspresni vlak pognal po desnem krilu in poslal uporabno podajo k pred vrata zmajev, in Rahmanović, ki je s strelom poskrbel za izenačenje. Zaključek prvega polčasa je popestril Rok Kronaveter, ki je naprej s pravo bombo iz prostega strela stresel okvir koprskih vrat, nekaj minut kasneje pa je z močnim strelom matiral nemočnega Vasjo Simčiča za zasluženo vodstvo domačih.

Kot smo napovedali je pogodbo s Koprom podpisal tudi obrambni igralec Ivan Šimurina. 23-letni srednji branilec, nekdanji član Istre, je podpisal za dve leti.

Ti so učinkovito kaznovali prepih v gostujoči obrambi, ki v premešani postavi, z Matejem Palčičem na mestu desnega branilca, tudi v nadaljevanju ni blestela. Že po petih minutah jo je ponovno premešal Henty, ki je z natančnim strelom ob desni vratnici poskrbel za mir na domači VIP tribuni. Bivši član Gorice si je vlogo prvega igralca dvoboja zagotovil v 74. minuti, ko je izkoristil še enega v vrsti nesporazumov gostujočih branilcev, medtem ko trener Rodolfo Vanoli tudi z menjavami ni uspel preprečiti manjše blamaže. Po tekmi je obstal ob robu zelenice in stisnil roko vsakemu izmed svojih igralcev, z izjemo kapetana Ivice Guberca, ki je po hitrem postopku odbrzel v slačilnico. “Manjkala nam je tista želja, ki smo jo prikazali proti Mariboru, vendar fantom ne morem veliko očitati. Morali bi boljše ustavljati strele od daleč. Nismo popolni in nestrpno čakamo na registracijo novincev,” je povedal Vanoli.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano