Ogrevanje za Nemčijo

Slovenski odbojkarski reprezentanci sta imeli še en delovni vikend, po katerem so bili bolj zadovoljni fantje, ki so si zagotovili nastop na zaključnem turnirju četverice tretje kakovostne skupine svetovne lige.

Andrea Giani v ospredju

 Foto: Igor Mušič
Andrea Giani v ospredju  Foto: Igor Mušič

SOLUN, BRATISLAVA > Že pred sinočnjim obračunom z gostitelji Grki, ki so še lovili vstopnico za sklepni turnir, so izbranci Andree Gianija dosegli želeno. Po treh ljubljanskih zmagah so v Solunu povezali še dve. Obe gladki. V petek so še drugič v razmaku tedna dni ugnali Katar. Tokrat tekmecem niso prepustili niti niza. Bilo je 3:0 (21, 18, 20). Še lažje delo so imeli v soboto, ko je s 3:0 (16, 22, 12) padel Portoriko. Obakrat je največ točk prispeval Izolan Mitja Gasparini, priložnost pa so dobili tudi rezervni igralci.

Zaključni turnir bo konec tedna v Frankfurtu. Nanj so neposredno uvrščeni gostitelji Nemci. Slovenija si je priigrala vozovnico za zaključni turnir že krog pred koncem rednega dela. Zadnji tekmec so bili Grki, ki so v Solunu nastopili brez obolelega prvega zvezdnika Mitra Đurića in si zapletli položaj po nenadejanem porazom s Katarjem.

Sklonjenih glav pa je povratni polfinalni dvoboj evropske lige zapustila slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se poslavlja od evropske lige. Slovakinje so po zmagi v 3:2 v Ljubljani dobile tudi drugo tekmo. V Bratislavi so gostiteljice slavile s 3:1 (18, -22, 13, 15). Reprezentantke pod taktirko Bruna Najdiča niso ponovile iger iz predtekmovalne skupine, v kateri so v šestih tekmah izgubile le en niz. Hude težave so imele predvsem s sprejemom. Napak je bilo preprosto preveč. Slovakinje so na drugi strani dosegle kar 15 asov. Novogoričanka Tina Grudina je bila z 12 točkami ena redkih, ki so si včeraj zaslužile pozitivno oceno pri poraženkah.

ASO


Najbolj brano