Ogorelc drugič v sezoni boljši od Flisarja

Blaž Ogorelc je še drugič v sezoni svetovnega pokala v smučarskem krosu premagal starejšega reprezentančnega kolega Filipa Flisarja. Na drugi tekmi v Innichenu ni bil boljši v neposrednem boju kot v Val Thorensu, se je pa prebil v četrtfinale, kar Flisarju, ki je s 17. mestom izenačil najslabši rezultat v sezoni, ni uspelo.

Blaž Ogorelc Foto: STA
Blaž Ogorelc Foto: STA

BOLZANO > Blaž Ogorelc, na koncu 12., je v skupini osmine finala zasedel drugo mesto, v četrtfinalni skupini pa je bil tretji; boljša od njega sta bila Švicar Jonas Lenherr in Francoz Sylvain Miaillier.

Filip Flisar ni popravil sobotne napake, kot je napovedoval, že v svoji prvi vožnji je zasedel tretje mesto. Premagala sta ga Švicar Alex Fiva in Avstrijec Johannes Rohrweck.

Finale najboljših štirih je dobil Šved Victor Oehling Norberg, pred sobotnim zmagovalcem Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom, ki je prevzel vodstvo v svetovnem pokalu (Flisar je zadržal četrto mesto), Miaillierjem in Fivo. Pri ženskah je bila najhitrejša Andrea Limbacher pred Kanadčanko Kelsey Serwa in Francozinjo Alizze Baron.

Tekma v Innichenu je bila zadnja v letu 2015, naslednja bo 10. januarja, ko se bodo tekmovalci vrnili v Italijo, za točke se bodo merili v Watlesu.

STA


Najbolj brano