Odšel, a ne v legendo

Dva tedna minevata, od kar je branilec Miha Blažič čez noč zapustil koprsko nogometno slačilnico. En dan je mimo, od kar je postal novi igralec Domžal.

Miha Blažič (desno) se bo poslej z Mariborčanom Mendyem 
boril v domžalskem dresu. Foto: STA
Miha Blažič (desno) se bo poslej z Mariborčanom Mendyem boril v domžalskem dresu. Foto: STA

KOPER, DOMŽALE > Nogometni klub Domžale se je po odhodu Uroša Koruna k poljskemu Piastu iz Gliwic okrepil na položaju osrednjega branilca. Sproščeno mesto v zadnji vrsti je zapolnil 22-letni Miha Blažič, ki je bil član vseh mlajših reprezentanc. Dvakratnim državnim prvakom je obljubil triletno zvestobo, na hrbtu pa bo nosil številko 25, je bilo včerajšnje pričakovano sporočilo iz tretjeuvrščenega kluba minulega prvenstva.

Koprčanom bi sočasno prišel prav tudi težkokategornik v napadu. Če je kdo pomisli na kaznovanega Daliborja Volaša, je v zmoti: občinstvu se je Ankarančan še zameril na superpokalu, prav tako pa “general” (vzdevek se ga je oprijel, ker po vojaško salutira) ni bil verbalno nežen niti z nekaterimi igralci Kopra. Odškodnino zanj bi sicer lahko presegli z zamenjavo igralcev, verjetno bi se uspeli zmeniti tudi za plačo, a zamer je preveč, da bi o tem resneje razmišljali. Pa čeprav v Kopru večkrat drži naslov Bondovega filma - Nikoli ne reci nikoli.

Blažič je Bonifiko zapustil čez noč, dva dni pred tekmo s Hajdukom, na sila nenavaden, a zelo verjetno že nekaj časa načrtovan način. Po koncu treninga, ko v slačilnici ni bilo skoraj nikogar več, je predal vse svoje stvari klubskemu ekonomu ter s podpisanim potrdilom odšel, ob tem pa o odhodu ni obvestil nikogar. Počakal je, da je minil dan po zadnjem roku za izplačilo zapadlih obveznosti. Soigralci so to izvedeli šele naslednji dan na treningu. Odšel je torej tiho, a ne v legendo. Morda je bila kaplja čez rob slab nastop na povratni tekmi z Vikingurjem, ko je bil deležen številnih kritik, a na drugi strani je Blažič v koprskem dresu dobil veliko priložnosti, saj je odigral 99 prvoligaških tekem - precej dobrih, več je bilo slabših. Ob Domnu Črnigoju je tudi bil najmlajši kapetan v zgodovini Kopra.

Blažič je izkoristil pogodbeno možnost odhoda zaradi zamujanja plačil. S to (milo rečeno) napako se je Koper pod nosom obrisal za odškodnino. “Predvsem je Blažiča motila - po njegovem - skromna minutaža. Želel si je torej več igranja. Prepričan je bil, da v Kopru večje priložnosti v bližnji prihodnosti ne bi dobil. Želel si je drugih izzivov. Nam ni preostalo drugega, kot da njegovo odločitev spoštujemo,” nam je včeraj pojasnil športni direktor Matej Mavrič Rožič. Blažič pa je včeraj povedal, da mu je bil NK Domžale vselej všeč, ker “goji lep in atraktiven nogomet. Za razvoj mladega igralca je to idealno okolje, saj tukaj hitreje postane zrel nogometaš. Prepričan sem, da se lahko v Domžalah hitreje razvijam in bolj napredujem kot v Kopru. To je bil glavni in hkrati edini razlog, zakaj sem zapustil obalo.”

Medtem pa v Kopru iščejo potencialne okrepitve. Ob izboljšanih odnosih na relaciji Bonifika : Ljudski vrt bi se res utegnilo zgoditi, da bi se bočni igralec Aleš Mejač (sprva je bil tudi napadalec) po sedmih letih vrnil na “kraj zločina,” kjer je naredil največji kakovostni preskok v karieri. ROK MAVER, STA


Najbolj brano