Odprto pismo FC Koper

V odprtem pismu, ki so ga danes poslali v javnost, člani FC Koper očitajo sodnim organom, da njihov primer obravnavajo diskriminatorno in neenako v primerjavi z drugimi podobnimi pravnimi subjekti.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Člani društva FC Koper so pismo naslovili na ministra za pravosodje in izobraževanje, znanost in šport Gorana Klemenčiča in Majo Makovec Brenčič, na predsednika vrhovnega sodišča Branka Maslešo, na generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in na medije.

Pismo FC Koper lahko v celoti preberete tu.

V njem pišejo, da se je klub znašel v finančnih težavah zaradi starejših terjatev Milana Mandarića, ki so po mnenju sedanjih članov kluba popolnoma neutemeljene, Mandariću pa očitajo, da “nedvomno zasleduje cilj, da spravi društvo do njegovega prenehanja obstoja”.

Ljubljanskemu višjemu sodišču, ki je razsodilo, da FC Koper ne more predlagati uvedbo postopka poenostavljene prisilne poravnave, ker klub ni gospopdarska družba, očitajo diskriminatornost in nedosledno uporabo sodne tehtnice. Ugotavljajo namreč, da se pred okrožnim sodiščem v Ljubljani vodi poenostavljena prisilna poravnava za košarkarsko društvo KK Olimpija, ki pa je v tem postopku v nasprotju s FC Koper opredeljen kot mikro družba.

Spletno uredništvo

Preberite še:

Črni dnevi FC Koper

FC Koper: “Za gonjo stoji nogometni klub Olimpija”


Najbolj brano