Odmisliti zmage in poraze

Nogometaši Gorice so po pokalnem izpadu misli preusmerili na prvenstvo, v katerem bodo v športnem parku poskušali nadaljevati zmagoviti niz proti Krškemu.

Dvoboj Gorice in Krškega bo sodil Asmir Sagrković z 
Vrhnike. Foto: Jure Batagelj
Dvoboj Gorice in Krškega bo sodil Asmir Sagrković z Vrhnike. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Resda presenečenja v pokalnem tekmovanju niso tako redka, a je spodrsljaj s Sobočani vendarle pustil kar nekaj grenkega priokusa v novogoriškem taboru. Sprati ga bodo poskušali na dvoboju z novinci v ligi. “Začetek tekme v Murski Soboti ni bil slab, zato pa po vodilnem zadetku gostiteljev nismo odigrali, kot bi bilo treba. Do izenačenja smo poskušali priti na silo, brez povezane igre. Bilo je tudi premalo gibanja, kar je olajšalo delo strnjeni postavitvi Mure. Sredin dvoboj je treba odmisliti kakor tudi pet prvenstvenih zmag. Jutri nas čaka čvrst tekmec, ki se zna dobro braniti in udariti s hitrimi protinapadi, v katerih prednjačijo Poljanec, Rujović in Volarič,” je pojasnil trener Gorice Miran Srebrnič, ki ima nekaj skrbi okrog sestave udarne enajsterice.

Matija Širok in Sandi Arčon sta zaradi poškodbe izpustila pokalni obračun, ob polčasu tekme v Murski Soboti je bil zaradi bolečin v peti zamenjan Miha Gregorič. Tudi Miran Burgić ni v optimalnem stanju. Novogoričani so ta čas s 14 goli najučinkovitejša ekipa prve lige, proti Krčanom pa bo prav razigranost gostiteljev na preizkušnji. Doslej v prvenstvu niso imeli opravka z zaprtimi postavitvami. Pokalni dvoboj z Muro je bil v tem pogledu svojevrstna generalka, za to, kar jih čaka v sedmem ligaškem krogu. Kazalci niso bili spodbudni: vse preveč je bilo posamičnih poskusov in preskok igre. Novogoričani tudi jutri ne bodo imeli veliko prostora za razvoj hitre igre na nasprotnikovi polovici.

Gostje so trd oreh, pa ne zato, ker so zbrali osem točk. Od sedmih prejetih golov jim je štiri nasul Maribor, dva Olimpija za edina prvoligaška poraza. Na preostalih štirih tekmah so jim tekmeci vsega skupaj zabili en zadetek. In še: ko enkrat dosežejo gol oziroma povedejo, je trdnjavo Krčanov skoraj nemogoče prebiti. Zmaga bi bila v tako izenačeni ligi vsekakor dragocena. Novogoričani sicer vodijo s 15 točkami, a tri zadnjeuvrščene ekipe imajo denimo le deset točk manj. Do konca prvenstva pa je še natanko 30 krogov.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano