Odločno v boj za drugo ligo

Nekaj so izgubili, veliko pa pridobili. Številčno in - sodeč po imenih - tudi kakovostno. Vodilni tretjeligaš zahodne skupine, MNK Izola, očitno v boju za uvrstitev v drugo ligo noče ničesar prepustiti naključju.

Izolani (v modrih dresih) se bodo okrepili, da si  spomladi s tekmeci (fotografija je s tekme Izola : Škou)  ne bodo privoščili nepotrebnih spodrsljajev.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolani (v modrih dresih) se bodo okrepili, da si spomladi s tekmeci (fotografija je s tekme Izola : Škou) ne bodo privoščili nepotrebnih spodrsljajev.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Moštvo iz ribiškega mesteca je jesenski del sezone tretje nogometne lige sklenilo s pekočim porazom na domačem stadionu proti glavnemu tekmecu za napredovanje, ajdovski ekipi Škou. Obe moštvi sta s 30 točkami poravnani na prvem mestu lestvice, Izolani pa so zaradi boljše razlike jesenski prvaki.

Izola je pred začetkom prvenstva veljala za favorita, toda pri tem nihče ni upošteval Ajdovščine, ki je za nekaj krogov prevzela sam vrh tretje lige. Ob koncu prvega dela prvenstva se je obema približal še Jadran iz Dekanov, a je težko verjeti, da bo držal korak, če se bo del nogometašev vrnil v Koper.

V zimskem prestopnem roku so bili “ribiči” zelo aktivni, v svojo mrežo so ulovili vsaj pet novih imen, zato bodo v spomladanski del sezone vstopili še bolj prepričani v napredovanje. V matični klub se po dveh letih in pol iz Ivančne Gorice vrača robustni 190 centimetrov visoki zvezni igralec Marko Božič, iz zamejske Vesne (promocijska liga) prihaja vezist Boštjan Božič, iz drugoligaša Ankarana-Hrvatinov Ivo Stipaničev in Matej Zemljak, ki se vrača po posoji, obrambo naj bi dodatno utrdil Matej Godnič, ki je bil nazadnje v sežanskem Taboru, kjer pa zaradi poškodbe jeseni ni igral. Bolj vprašljiv je prihod Dina Stančiča, ki ima za sabo tudi prvoligaško izkušnjo v Kopru in drugoligaško pri Krki. V Sežani ga namreč prepričujejo, naj ostane.

Ob tem pa ne gre zanemariti odhoda prvega strelca ekipe Darka Kremenovića, ki se seli v avstrijsko četrto ligo. Bogati severni sosedi si lahko v nižjih ligah privoščijo več kot solidno plačevanje nogometašev. Kremenović je bil 15 zadetki z naskokom prvi strelec moštva, sledi mu z osmimi Nik Mihailovič, šest jih je prispeval Niki Finkšt. “Ob njiju bosta Kremenovićev odhod v največji meri morala zapolniti Stipaničev in Zemljak. Izgubili smo tudi pomembnega moža na sredini igrišča,” poudarja trener Izole Aljoša Čotar. Izolsko moštvo namreč zapušča Tadej Tomažič. Odhaja k neposrednemu tekmecu v Ajdovščino, kjer bo povečal kolonijo nogometašev iz Ilirska Bistrice.

Nogometaši se bodo zbrali v ponedeljek, do začetka prvenstva je načrtovanih šest tekem. “Priprave bodo konkretnejše in začenjamo jih bolj zgodaj. Formo želim načrtovati za dva vrhunca: prvega v uvodnih štirih tekmah, saj želimo v zadnjo tretjino prvenstva vstopiti s prvega mesta, drugi pa je predviden za zadnje tekme in kvalifikacije za drugo ligo,” pravi Čotar, ki opozarja: “Sezona je dolga in videli ste, kaj se je zgodilo jeseni, ko smo veljali za favorite.”

Druga stvar je, kako bo vodstvo kluba lahko sledilo ambicijam in dosežkom članske ekipe. “Nekega denarja pri nas ni, igralce mora motivirati predvsem tekmovalni izziv,” pravi Čotar. Za vrnitev na pota stare slave pa bo vendarle potreben tudi večji finančni vložek.

ROK MAVER


Najbolj brano