Odločno po drugo zmago

Uvodni trije prvenstveni krogi v prvi SKL so Portorožanom prinesli eno zmago. Priložnost za drugo slavje imajo drevi, ko v Luciji ob 19.30 gostujejo aktualni podprvaki iz Rogaške Slatine.

Jan Barbarič (z žogo) postaja vse pomembnejši člen portoroškega prvoligaša. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Barbarič (z žogo) postaja vse pomembnejši člen portoroškega prvoligaša. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > V tednu brez pokalnih obveznosti se je lahko ekipa Konstantina Subotića mirno pripravljala na nocojšnji obračun proti močni Rogaški, ki je novo prvenstveno sezono začela z gladkima domačima zmagama proti domžalski Lastovki (83:68) in šoštanjski Elektri (115:61).

Po lanski skorajda sanjski sezoni, ki so jo Štajerci končali šele s finalnim porazom proti sosedom iz Šentjurja, je trener Damjan Novaković nekoliko prevetril zasedbo. Dirigentsko palico je namenil Maticu Rebcu, ki se je po hudih zdravstvenih težavah končno vrnil na parket in po selitvi iz Domžal v Rogaško Slatino hitro ujel pravo formo. 20-letni Postojnčan je na uvodnih dveh tekmah v povprečju zbral 19 točk in 9,5 podaje, kar je dobro opozorilo za portoroške branilce, ki mu bodo zagotovo posvetili veliko pozornosti. “Zavedamo se, da je Rebca praktično nemogoče povsem zaustaviti, bomo pa skušali čim bolj omejiti njegov učinek. Seveda ima Rogaška v kadru še nekaj nevarnih posameznikov, kot sta dobra strelca Miha Fon in Tadej Ferme, krilni košarkar Antonio Boban ter centra Mario Primorac in Cory Remekun. Gre za izkušeno moštvo, ki sicer tako kot praktično vsi prvoligaši še ni povsem uigrano, vendar pa je vredno vsega spoštovanja,” je Novakovićevo zasedbo analiziral Subotić. Portoroškemu trenerju je v zadnjih dneh nekaj preglavic povzročala le bolezen Vjeka Petrovića, medtem ko so ostali košarkarji pripravljeni na zahtevno preizkušnjo pred domačimi navijači. Te lahko veseli solidna forma mladih upov Jana Barbariča in Nejca Zupana, z lepimi statističnimi podatki pa se lahko pohvalijo tudi Jure Močnik, Alen Hodžić in Jure Besedić.

Za uspeh proti eni od najmočnejših ekip v ligi bodo morali Portorožani pošteno zavihati rokave, v obrambi garati vseh 40 minut, v napadu pa priti do čim več lahkih košev. Na podoben način so pred tedni že ugnali favorizirani Helios, tako da tudi proti lanskim finalistom ligaškega prvenstva zagotovo niso brez možnosti.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano