Odločna vožnja do prestižnega pokala

Zagnani balinarji iz Pliskovice so s pomočjo nekaterih igralcev kobjeglavskega Hrasta pod imenom Frigo Transport osvojil naslov zmagovalca Zimske lige Območne balinarske zveze Sežana.

Zmagovalci zimske lige na Sežanskem
Zmagovalci zimske lige na Sežanskem 

PLISKOVICA > Glavni namen nastopa v sežanski zimski ligi je bil za balinarje iz Pliskovice nabiranje dragocenih izkušenj v močni konkurenci, saj si prizadevajo, da bi se čim prej prebili v drugo državno ligo, kjer bodo tovrstne izkušnje še kako dragocene. Večina igralcev, ki so v minulih mesecih sestavljalo zasedbo Frigo Transport sicer trenutno nastopa v Območni ligi Sežana, na pomoč pa sta jim priskočila Klemen Sosič in Peter Ravbar, ki se lahko pohvalita z dolgoletnim igranjem v superligi in evropski ligi v dresu Hrasta iz Kobjeglave. Poleg njiju so dres Frigo Transporta nosili še Iztok Sosič, Branko, Sandi Bandelj ter Aleš, Pavel, Gregor in Uroš Žerjal. Večina moštva je v preteklosti že nastopala v istem dresu, s skupnimi močmi pa so se izkazali tudi v sežanski zimski ligi. Po rednem delu tekmovanja so s štirimi zmagami, tremi neodločenimi izidi in enim porazom zasedli drugo mesto ter si s tem izborili nastop v zaključnih bojih za naslov prvaka.

Polfinalni dvoboj proti Pobegom je bil izredno napet, odločen pa je bil šele po dodatni igri, ko se je tehtnica vendarle nagnila na stran Frigo Transporta, ki je slavil z 9:8. Veliki finale je ponudil pravi kraški derbi, v katerem pa sežanska Skala, kljub dobremu odporu, ni mogla preprečiti slavja kasnejših zmagovalcev. Frigo Transport je slavil z 12:4 in se veselil dragocenega pokala. Pred člani zasedbe pa je še dolga prvenstvena klubska sezona, ki bi jim lahko prinesla nove tekmovalne uspehe.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano