Odlične razmere za delo

Večina slalomskih reprezentantov na divjih vodah se v teh dneh mudi na pripravah v Združenih arabskih emiratih, kjer izkoriščajo ugodne vremenske razmere in atraktivne brzice umetne proge v centru Wadi Adventure.

Luka Božič (desno) in Benjamin Savšek na treningu v Al Ainu.
Luka Božič (desno) in Benjamin Savšek na treningu v Al Ainu. 

AL AIN > Nekaj tekmovalcev je z brzicami na Bližnjem vzhodu za letos že opravilo, nekatere pa čaka še kar nekaj treningov. Med tistimi, ki zavzeto trenirajo pod puščavskim soncem, je kar nekaj tekmovalcev iz KK Soške elektrarne. Urša Kragelj je v Združene arabske emirate pripotovala pred dobrimi desetimi dnevi. Z dosedanjim delom je nadvse zadovoljna. Še posebej pa je razveseljivo dejstvo, da nima zdravstvenih težav, ki so ji v preteklosti nemalokrat povzročale nevšečnosti. “Veliko olajšanje je že to, da se letos za razliko od prejšnjega pripravljalnega obdobja ne ubadam s poškodbo. Razmere za trening so odlične, proga je zahtevna, zato je tudi trening kvaliteten. Z izjemo kakšnega res vetrovnega dne je vse v najlepšem redu. Tudi vročina ni prehuda,” je povedala kajakašica solkanskega kluba.

V Al Ain se je vrnil kanuist KK Soške elektrarne Luka Božič, ki je prvi del priprav v puščavskem okolju opravil že januarja. Ker je čoln med vrnitvijo v Slovenijo ostal v Združenih arabskih emiratih, se je posvetil treningu v fitnesu. “Prvi teden sem precej počival, vsak dan sem bil aktiven bolj za regeneracijo. V drugem tednu pa sem opravil po en resen trening na dan v fitnesu. Čoln sem tako ali tako pustil v Al Ainu, pa tudi vreme ni bilo posebej naklonjeno, tako da se nisem preveč izpostavljal mrazu. Privoščil sem si nekaj smuke in teka, sicer pa sem počival in delal raztezne vaje,” je kratek premor v domovini opisal Božič. S prvim delom priprav je bil zelo zadovoljen: “Vse treninge sem opravil še bolj kvalitetno kot v prejšnjih sezonah. Raje sem naredil kakšen trening manj, ampak te bolj kvalitetno. V prvem tednu priprav sem opravil nekaj odličnih treningov z Benjaminom Savškom in se lahko tudi primerjal.”

V drugem sklopu priprav se bo v Al Ainu mudil še tri tedne, v tem času pa bo kar nekaj priložnosti za skupni trening s partnerjem v dvojcu Sašem Taljatom. “Skupaj bova trenirala dva tedna, vendar se bodo treningi v C-1 in C-2 izmenjevali. Po Saševem odhodu domov pa upam, da bom znova treniral s Savškom in bova skupaj opravila še kakšen trening.”

Po povratku si bo znova vzel nekaj premora in časa za regeneracijo, nato pa odpotoval še na dvotedenske priprave v Pau. RN


Najbolj brano