Odličja na vseh prvenstvih

Za Plavalnim klubom Nova Gorica je doslej najuspešnejša poletna sezona v 19-letni zgodovini kluba. Njegovi tekmovalci so se z vseh državnih prvenstev vrnili z odličji.

Odličja na državnih prvenstvih so osvojili (z leve) Klemen 
Zavrtanik, Sara Kranjc in Kolja Širok.
Odličja na državnih prvenstvih so osvojili (z leve) Klemen Zavrtanik, Sara Kranjc in Kolja Širok. 

NOVA GORICA > Plavalni klub Nova Gorica - sicer brez domačega zimskega bazena - pod vodstvom trenerjev Januše Stibilj, Marka Valantiča, Iztoka Paravana, Žige Ipavca in Tjaše Frančeškin že 19 let vztraja z vzgojo mladih tekmovalcev. Letos mu je ob podpori staršev in pokroviteljev kljub precejšnjemu zaostanku v zimskem treningu v primerjavi s konkurenco iz razvitih plavalnih središč z zimskimi bazeni prvič uspelo, da se je z odličji vrnil z vseh državnih prvenstev, na katerih je imel predstavnike.

Najboljša je bila bera na državnem prvenstvu za mlajše dečke na Ravnah na Koroškem, kjer je v kategoriji U-10 Klemen Zavrtanik z osebnimi rekordi osvojil kar tri odličja. Prvak je postal na 50 (36,10) in na 200 mterov prsno (2:54,85), srebro pa je osvojil še na stometrski progi (1:21,93).

Na DP za starejše dečke v Trbovljah je v kategoriji U-14 z osebnim rekordom (2:45,24) do brona na 200 metrov prsno priplaval Kolja Širok. Na prvenstvu za najboljše slovenske mladinke v Kranju je nase s tretjim mestom na 200 metrov hrbtno in z osebnim rekordom (2:34,27) opozorila Sara Kranjc.

Med boljše v Sloveniji v svojih kategorijah sodi še nekaj novogoriških plavalcev. Izstopajo Domen Koršič, Špela Šavle, Miha Obidič, Luka Černe, Veronika Canzutti in Vid Boršič. Slednji si zasluži posebno pohvalo, saj je kljub zlomu palca, ki ga je staknil v trčenju z enim od tekmovalcev med razplavanjem, v kategoriji U-14 tekmoval še v dveh finalih (na 100 metrov hrbtno je bil celo četrti) in v štafeti 4x100 metrov prosto.

Sredi septembra se bo za klub začela težavnejša zimska sezona, med katero bodo morali plavalci stalno gostovati čez mejo - v pokritem bazenu v Štandrežu pri Gorici. Oktobra bodo Novogoričani začeli izvajati začetno in nadaljevalno šolo plavanja v malih bazenih v kleti mestnega kopališča. Vanjo vabijo otroke od četrtega leta starosti. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani plavalniklub-gorica.si.IM


Najbolj brano