Odbojkarji Go Volleyja premagali Korošce

Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 1. kroga zelene skupine 1. DOL za moške včeraj premagali Fužinar Metal Ravne s 3:0 (19, 23, 20).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Novogoriški odbojkarji so z zmago začeli sicer po točkah izenačeno zeleno skupino, tri točke pa so jih po prvenstveni razpredelnici pomaknile za mesto navzgor. Go Volley se z igralci Fužinarja niso dolgo mudili, Korošce so premagali po uri in 21 minutah igre.

ŠD Balon, gledalcev 50, sodnika: Milojević (Ljubljana), Dugar (Kanal). Go Volley: Kršna, Križanič 3, Vidmar, Kavčič, Godnič 4, Basaneže 9, Čuturič, Paliska 20, Filiputti 5, Sirk, Maraž, Tomič 11, Marc, Gašparin. Fužinar: Stravnik 9, Jež 1, Lednik, Šavc, Podstenšek, Mlakar, Nikolov 13, Valentan 10, Abraham 5, Libnik, Češnjaj, Čuk 5.

Začetek prvega niza je bil izenačen, Go Volley je vodil do 6:4, nato pa je do 8:6 vodil Fužinar. Domačini so spreobrnili potek tekme in ušli na +3 (11:8). Koroška zasedba je ujela priključek na 13. točki, nato pa je znova začela mleti domača vrsta, ki je v končnico vstopila s prednostjo šestih točk (21:15), v njej pa je znala zadržati prednost.

Bolje je šlo domači ekipi tudi na začetku drugega niza, do nekoliko lepše prednosti pa je prišla, ko je bilo 7:2. Ob prvem tehničnem odmoru v tem nizu je Go Volley vodil za štiri točke, po nadaljevanju pa so gosti strnili vrste in izenačili na deveti točki. Moštvi sta bili izenačeni do 17:17, nakar je Denis Valentan dosegel dve točki iz bloka za 19:17. V končnici niza se je razigral Andraž Paliska, ki je dosegel šest od zadnjih osmih točk Go Volleyja.

Primorci so bolje začeli tudi tretji niz, do nekoliko občutnejše prednosti pa prišli do prvega tehničnega odmora, ko so vodili z 8:3. Po njem je gostujoča ekipa dosegla tri zaporedne točke, povsem pa ujela priključek pri 11:12. Za tri ali štiri točke je Go Volley vodil do 18:15, nato pa sta točki dosegla Daniel Filiputti in Dalibor Tomič, koroška ladja pa je začela toniti. Pet točk zaloge so Primorci znali zadržati v končnici, prvo zaključno žogo za zmago pa je izkoristil Gregor Basaneže.

STA


Najbolj brano