Odbojkarjem še druga zanesljiva zmaga v svetovni ligi

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je tudi v drugi tekmi turnirja svetovne lige v Ljubljani zanesljivo zmagala. Po Katarju je v Stožicah premagala še Tunizijo, tokrat je bil izid 3:0 (17, 20, 22).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Tudi tekma proti Tunizijcem je pokazala, da izbranci Andree Gianija še niso v vrhunski formi, a vseeno so toliko kakovostnejši od tekmecev, da njihove zmage proti predstavnikom tretjega kakovostnega razreda svetovne odbojke niso vprašljive. Tudi tokrat je bilo v slovenski igri nekaj nihanj, a večjega padca vendarle ni bilo. Afričanom so v tretjem nizu sicer dovolili, da povedejo z 18:16, kar je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi, a s serijo blokov so Slovenci, ki so imeli tudi pomoč s tribun, na katerih so bili še posebno glasni navijači Gianijevega kluba Verone, hitro odgovorili in prišli do zanesljive zmage.

Gianijeva četa je tudi tokrat tekmo začela odlično. Po bloku Dejana Vinčiča in uspešnem napadu Mitje Gasparinija je povedla s 6:2, videti je bilo, da bo ekspresno zlomila odpor Tunizijcev v nizu. A zaradi nekaj slabih sprejemov ter napak Gasparinija v napadu so se Tunizijci približali, ob prvem tehničnem odmoru so zaostajali le s 7:8. A novo serijo točk Slovencev ni bilo treba dolgo čakati. Povedli so 12:7, gostom pa ni pomagalo niti pol minute odmora, po Gasparinijevi seriji odličnih servisov (dva asa) je prednost narasla, izid 17:9 je dovoljeval sproščeno nadaljevanje in mirno končnico.

As Gasparinija je odprl drugi niz, v katerem se razmerje moči ni spremenilo. Domači so bili boljši v vseh elementih, afriška reprezentanca se je nekaj časa še držala (9:10), servisi Alena Pajenka in slovenski blok pa so jih zmedli, začeli so delati napake ter se hitro znašli v zaostanku petih točk (10:15). Vendar predali se niso, izkoristili so manjši padec zbranosti v slovenski vrsti in se približali na 19:21. A odgovor je bil silovit, do konca niza so osvojili vsega še eno točko, tako da se je na semaforju zasvetil izid 2:0.

Tunizijci v prvih dveh nizih niso niti enkrat vodili, v tretjem pa so začutili priložnost. Najprej so izničili slovensko prednost, nato pa celo povedli. Toda slovenski igralci so se za razliko tretjega niza proti Katarju hitreje pobrali, s serijo blokov, ki jo je z dvema začel Gasparini, so prišli do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Po vodstvu 23:18 so sicer spet imeli krizo, gosti so se približali le na točko, toda Giani je z odmorom rešil zadeve, tekmo pa je z blokom končal Pajenk.

> Dvorana Stožice, gledalcev 1400, sodnika: Pantiainen (Finska), Dobrev (Bolgarija).

> Tunizija: Miladi, Kaabi, Kadhi, Karamosli, Nagga 8, Agrebi 4, Jouini, Moalla 11, Korbosli, Ben Cheikh 11, Ben Slimene, Ayech 1.

> Slovenija: Štern, Pajenk 8, Šket, Gasparini 15, Hribar, Vinčić 6, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 6, Čebulj 11, Purič.

STA


Najbolj brano