Kanalci se veselijo

Primorska odbojka je to sezono bogatejša še za drugi prvoligaški bron. Po Koprčankah so ga osvojili tudi fantje Salonita Anhovo iz Kanala. Nove državne prvakinje so Kamničanke, moški finale pa še ni odločen.

Takole so se odbojkarji Salonita v Murski Soboti veselili 
bronastega odličja. Foto: Ok Salonit Anhovo
Takole so se odbojkarji Salonita v Murski Soboti veselili bronastega odličja. Foto: Ok Salonit Anhovo

1. DOL moški

Finale, 3. tekma, igra se na 3. zmage - ACH Volley : Calcit (včeraj zvečer, skupni rezultat pred tem - 1:1); za 3. mesto, 2. tekma (na dve zmagi) - Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 0:3 (-15, -26, -24; skupni izid 0:2).

P. Pomgrad : Salonit A. 0:3

MURSKA SOBOTA > Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 300, sodnika Miklošič (Mb) in Gril (Limbuš); po nizih: -15, -26, -24.

Salonit Anhovo: Česnik 5, Marušič 7, Karnel, Dos Santos 16, Čabarkapa 15, Okroglič 15, Krivec 2, Kovačič (73 od. spr). Trener : Leon Schilling.

Odbojkarji Salonita so po dveh letih slabših rezultatov v denarno težjih časih spet prišli do tretjega mesta. Kanalci so mali finale opravili z odliko, saj tradicionalno težkemu tekmecu iz Murske Sobote, s katerim so do končnice imeli negativen medsebojni izid, na dveh odločilnih tekmah niso prepustili niti niza. Tudi tokrat so Primorci z dobrim servisom in sprejemom upočasnili Prekmurce ter z dobrim blokom skoraj onemogočili njihovega prvega napadalca Aljošo Bogožalca, ob tem pa so omejili tudi učinek ofenzivnega sprejemalca Dejana Pelemiša.

Poleg tega so bili cementarji v napadu učinkoviti z vseh glavnih položajev- tako pri mreži, kjer je kraljeval 206 cm visoki Israel Dos Santos, kot na obeh krilnih položajih, kjer sta Panvito rešetala sprejemalca Jure Okroglič in Dejan Čabarkapa. Odločilna za zmago je bila stabilnost kanalske igre v končnicah izenačenega drugega in tretjega niza. V drugem sta Prekmurce, ki so že prišli do dveh zaključnih žog, ustavila Čabarkapa in Dos Santos, v tretjem pa se je izkazal mladi Blaž Marušič in športni direktor Miloš Grilanc si je lahko oddahnil: “Najbolj kritično je bilo v drugem nizu, ko je Panvita tvegala z vključitvijo drugega napadalca Jerneja Detelo, s katerim smo imeli precej težav in smo se v končnici komaj rešili. To nam je ob kolektivno izenačeno dobri igri vseh v obrambi in napadu dalo moč, da smo prebrodili tudi težke trenutke v končnici tretjega niza. Priborili smo si igranje v evropskih pokalih, a bo za to potrebna zelena luč upravnega odbora kluba in večji izbor odbojkarjev. V tej smeri smo že aktivni. Morda bomo pridobili enega izmed odbojkarjev Go Volleya, kaj več pa bo znanega sredi maja.”

1. DOL ženske

Finale, 5. tekma (na tri zmage) - NKBM Branik : Calcit Volleyball 0:3 (skupni izid 2:3); končni vrstni red prvenstva. 1. Calcit, 2. NKBM, 3. Luka Koper, 4. Go Volley, 5. Braslovče, 6. Kema Puconci, 7. Aliansa, 8. Vital, 9. Formis (igral bo kvalifikacije za obstanek), 10. Slovenj Gradec (izpadel); kvalifikacije za napredovanje v 1. DOL, povratna tekma - Zreče : Zgornja Gorenjska 3:2 (prva tekma 0:3); novi prvoligaš je Zgornja Gorenjska.

Nižje lige

> 2. DOL moški, kvalifikacije, 3. krog - Kostanjevica na Krki : Žužemberk 0:3; vrstni red - Pro Volley 6, Žužemberk 3, Kostanjevica 0; primorski član - Go Volley (izpadel iz 1. lige).

> 2 DOL zahod ženske, kvalifikacije, 3. krog - Šk. Loka : Kostak-Elmont 1:3; vrstni red- Logatec, Šk. Loka in Kostak Elmont po 3; primorska člana - Ankaran Hrvatini, Galeb grup Robotina (2. in 3. v prvenstvu).

IM


Najbolj brano