Odbojkarice prestale krst, zdaj jih čaka Italija

Slovenska ženska odbojkarska je s tekmo proti Nizozemski na evropskih prvenstvih opravila krst, prebila led, že danes pa jo čaka nov obračun, prav nič lažji od prvega. Pomerila se bo z Italijo, ki je v svoji prvi tekmi navdušila z odlično igro in s 3:1 ugnala Poljsko.

Kapetanka Marina Cvetanovič Foto: Igor Mušič
Kapetanka Marina Cvetanovič Foto: Igor Mušič

APELDOORN > Jasno je, da je Italija precej boljša reprezentanca od slovenske, slovenski selektor Bruno Najdič meni, da je v določenih elementih, predvsem v sprejemu, boljša tudi od Nizozemske. Z izjemo ene pa nima tako visokih igralk, kot jih ima Nizozemska, tako da bi Slovenke predvsem v napadu morale igrati bolje kot na prvi tekmi.

“Že takoj smo lahko videli, v kakšni družbi smo na tem prvenstvu. Tu nastopa 16 reprezentanc, prepričan sem, da jih bo vsaj 13 nastopilo tudi na naslednjem. V skupini igramo z ekipami, ki so na velikih tekmovanjih osvojile že 23 kolajn, povsem jasno je, da so naše možnosti minimalne. A tega dekleta ne smejo imeti v glavah, pozabiti morajo na tekmo z Nizozemsko in čakati na naslednjo priložnost. Depresije ne sme biti, moramo se zbrati in dokazati, da lahko igramo boljše, kot smo pokazali proti Nizozemski. Če bomo pokazali boljšo predstavo, bom zadovoljen, kot pa sem že nekajkrat poudaril, ima lahko tekmec tudi kakšen izjemno slab dan, takrat pa je treba izkoristiti priložnost. Če za en niz, pa za en niz,” je dejal selektor Bruno Najdič.

Italija je ena od evropskih odbojkarskih velesil, po mnenju Najdiča je kandidat za kolajno tudi na tem turnirju, a ne za zlato, za katero naj bi bili glavni favoritinji Srbija in Rusija. Sicer imajo Italijanke že dva naslova evropskega prvaka, nazadnje so se zlate kolajne veselile leta 2009, leta 2002 so bile svetovne prvakinje, dvakrat so bile tudi zmagovalke svetovnega pokala.

STA


Najbolj brano