Odbojkarice Luke Koper premagale Vital

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 1. kroga modre skupine 1. DOL premagale Vital s 3:0 (21, 12, 20).

Koprčanke so prvi del prvenstva končale na prvem mestu, nadaljevanje v modri skupini pa začele z zmago. Foto: Jure Batagelj
Koprčanke so prvi del prvenstva končale na prvem mestu, nadaljevanje v modri skupini pa začele z zmago. Foto: Jure Batagelj

KOPER > Koprčanke so prvi del prvenstva končale na prvem mestu, nadaljevanje v modri skupini pa začele z zmago. V uvodnem krogu so Koprčanke prepričljivo in že po uri in 14 minutah odpravile Vital ter se mu tako učinkovito oddolžile za poraz z 1:3 v zadnjem krogu konec decembra, čeprav Sara Valenčič ni igrala zaradi poškodbe.

Dvorana OŠ koper, gledalcev 200, sodnika: Sever, Blaznik (oba Brezovica). Luka Koper: Barič 14, A. Lucas 3, Calcina, Kušar, Bible 3, Ferlinc 10, D. Lucas 13, Kocet, Valenčič, Vedlin, Jotanovič, Kaker 7, Flego. Vital: Mijoč 9, Vogrič 8, Djukić 7, Crnjac 1, Janežič, Turk 4, Tanasković 2, Pavić 7.

Koprske odbojkarice so pred nadaljevanjem državnega prvenstva pred tednom prišle še do pokalnega finala, kjer so klonile proti Novi KBM Braniku, so pa v polfinalu izločile branilke naslova, igralke Calcita Volleyballa.

Današnja tekma je imela izenačen uvod, najprej so si nekaj točk naskoka priborile gostje, potem domače, Ljubljančanke pa so bile zadnjič blizu pri 14:12. Delni izid 7:2 je nato prinesel zanesljivo vodstvo Koprčank, in čeprav so se gostje še enkrat približale na tri točke (23:20), zmaga, potrdila jo je Dajana Lucas, ni bila ogrožena.

Skoraj popolno premoč pa so imele Koprčanke v drugem nizu. Začetni zaostanek 3:5 so ujele, povedle s 13:8, potem pa so gostje do konca dosegle le še štiri točke, Luka Koper pa je predvsem po zaslugi razpoloženih Dajane Lucas in Marine Barič zanesljivo dobil niz s 25:12.

Tudi začetek zadnjega je pripadel gostjam, ki pa vodstva s 5:1 in 10:3 niso znale zadržati. Juriš domačih je najprej prinesel izenačenje na 14:14, a se Ljubljančanke še niso povsem predale. Toda njihovo vodstvo 16:15 je bilo tudi zadnje na tekmi, pri 22:18 je bilo jasno, da bo težko prišlo še do četrtega niza, kar so domače tudi hitro potrdile.

STA


Najbolj brano