Odbojkarice Go Volleyja boljše od Braslovčank

Odbojkarice Go Volleyja so v tekmi 1. kroga modre skupine 1. DOL za ženske premagale Braslovče s 3:1 (-23, 17, 22, 15).

 Odbojkarice Go Volleyja Foto: Igor Mušič
Odbojkarice Go Volleyja Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > V prvi tekmi 1. kroga modre skupine so Novogoričanke gostile Braslovčanke, ki so na Primorsko dopotovale z mislijo na zadnjo tekmo rednega dela, ko so v gosteh slavile s 3:2 prav proti Go Volleyju. Tekmo so začele dobro in dobile prvi niz, nato pa se je domača ekipa prebudila, stopila na plin in dobila tekmo.

Dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Dugar (Kanal), Milojević (Ljubljana). Go Volley: Jurić 3, Pethö 19, Bavdaž 13, Simčič, Černe, Marušič 7, Grudina 13, Matajurc, Kolbl 19, Pahor, Komel, Marušič, Kerpan, Dvorščak. Braslovče: Bednjanič, Turnšek 1, Podbregar 2, Zbičajnik 1, Rituper 2, Vovk 8, Jerman, Muhovic, Markovič 13, Mihevc 4, Marovt, Mihalinec 18, Vodlan, Hribernik 1.

Braslovčanke so dobro začele in hitro povedle z 8:4, kar Novogoričank ni zmedlo, saj so odgovorile s tremi točkami, Zoran Jerončič pa je vzel “time-out”. Njegove igralke so zadržale prednost dveh točk do 12:10, razigrana Anita Pethö pa je domače držala v igri, čeprav so Braslovčanke vseskozi vodile, ob drugem tehničnem odmoru za tri točke (16:13). Takšna je bila razlika tudi ob vstopu v končnico, v kateri je Go Volley izenačil na 22. točki, Katja Mihalinec pa je s tremi zaporednimi točkami osvojila niz za gostje.

Začetek drugega niza je bil v domeni domačink, ki so se ob dobri igre Pethöjeve, Teje Kolbl in Polone Marušič hitro dokopale do prednosti 12:6, kljub odgovoru Mihalinčeve, ki je dosegla tri zaporedne točke za Braslovče, pa so domače ob drugem tehničnem odmoru v drugem nizu vodile za pet točk, prednost povečale in brez težav izenačile.

Podobno je bilo tudi na začetku tretjega niza. Go Volley je hitro povedel, tudi po zaslugi nekaj napak v gostujoči vrsti in pri zaostanku 3:7 je Jerončič poizkusil z zamenjavo. Ta je delno spremenila potek igre, saj so se Savinjčanke približale (8:9). Izenačile so na 11. točki, nato pa sta se razigrali Kolblova in Tina Grudina, ki sta poskrbeli za prednost 18:13. Nove napake v domači vrsti so gostje izkoristile ter se približale na 17:18, po točkah Kolblove in Marušičeve pa so domače v končnici vodile 21:18. Še zadnjič so se Braslovčanke približale pri 22:23, nato pa so domače zaključile delo v tretjem nizu.

Po vzoru iz drugega in tretjega niza je Go Volley odprl tudi četrtega. Povedel je z 11:4, po nekaj točkah Mihalinčeve so gostje zmanjšale zaostanek na 8:13, vendar se hitro znašle v znova visokem zaostanku (13:19). V končnici je igra Braslovčank kar nekoliko razpadla, kar so Novogoričanke na krilih Teje Bavdaž izkoristile za zmago s 3:1.

STA


Najbolj brano