Odbojkarice Go Volley izgubile v Mariboru

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi 1. DOL za ženske včeraj doma premagale Go Volley s 3:1 (15, 22, -21, 19).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

MARIBOR > Prva polfinalna tekma se je sicer končala z zmago državnih prvakinj, toda te so imele veliko več težav z Goričankami, kot so pričakovale. Po dveh dobljenih nizih so v tretjem naredile preveč napak, tako da so ga gostje zasluženo osvojile. V četrtem nizu so se Mariborčanke spet razigrale, čeprav so se Novogoričanke pred končnico približale, pa domače vendarle niso dovolile presenečenja.

Dvorana Lukna, gledalcev 140, sodnika: Skudnik (Mežica) in Seifried (Maribor). Nova KBM Branik: Mlakar 6, Blagne, Ammerman 26, Kaučič 15, Ajnihar, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 1, S. Planinšec 5, Sobočan 15, Pintar 2, Eržen 5. Go Volley: Jurić 5, Petho 10, Bavdaž 9, P. Marušič 4, Grudina 8, Matajurc, Kolbl 12, Pahor, Š. Marušič, Vičič, Kerpan, Dvoršak.

Mariborske odbojkarice so v uvodnem nizu potrebovale kar nekaj časa, da so se otresle pritiska novogoriških. Gostje so se hrabro spoprijele z gostiteljicami, nekaj časa celo vodile, po rezultatu 11:11 pa se je slika na igrišču spremenila. Štajerke so zaigrale kot dobro naoljen stroj in povsem nadigrale Primorke. Pri vodstvu 16:15 so, predvsem po zaslugi neugodnih začetnih udarcev Marine Kaučič - med njimi sta bila tudi dva asa -, nanizale kar devet točk zapored, Novogoričanke pa nobene, s tem pa povedle v nizih.

V nadaljevanju tekme se je razigrala Sarah Julie Ammerman, ki je do prvega tehničnega odmora (8:5) dosegla štiri točke. Toda namesto da bi ji soigralke sledile, so zaigrale slabo, nepovezano in nezanesljivo, kar so gostje s pridom izrabile. Po vodstvu Mariborčank 10:7 so z delnim izidom 5:0 poskrbele za zasuk. Tedaj je trener Bruno Najdič priložnost za igro namesto Ize Mlakar ponudil Darji Eržen, ki je vnesla nekaj več živahnosti, tako da so Štajerke na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti. A so borbene gostje pri rezultatu 18:18 izničile prednost domačink, v izenačeni končnici pa sta Amermanova in Anita Sobočan dosegli nekaj točk za vodstvo v nizih 2:0.

Primorke so se tudi v tretjem nizu enakovredno kosale s Štajerkami, jim ves čas dihale za ovratnik in tudi vodile 11:10 in 14:12, ko je Najdič namesto Karmine Sužnik priložnost za igro ponudil drugi igralki na mestu libera, Katji Čeplak, gostje pa so kljub temu ob drugem tehničnem odmoru vodile 16:14. Pri rezultatu 15:17 so po dveh blokih Ammermanove državne prvakinje izenačile rezultat, toda v končnici so igralke Go Volleyja po točkah Anite Petho in Teje Bavdaž povedle 23:21, nato pa po dveh odlično izvedenih začetnih udarcih Bavdaževe in slabem sprejemu Čeplakove osvojile še dve točki in niz.

V četrtem nizu se je na igrišče vrnila Mlakarjeva. Po izenačenem začetku in rezultatu 8:8 so gostiteljice osvojile šest točk zapored, povedle 14:8 in do drugega tehničnega odmora obdržale pet točk prednosti. Toda borbene Primorke, ki so zanesljivo igrale zlasti v obrambi, so postale učinkovite tudi v napadu in prednost Mariborčank, pri katerih je šepal predvsem sprejem, je skopnela na točko (19:18). V odločilnih trenutkih je prišla do veljave kakovostna razlika, Nova KBM Branik je dobila zmagoviti niz.

“Zmaga je zmaga, toda igra ni bila na pričakovani ravni. Pristop do tekme ni bil pravi, zato tudi toliko napak v igri. Kot da smo igralke menile, da bomo zmagale brez težav. Goričanke so se pokazale kot dobra ekipa in če želimo zmagati tudi na drugi tekmi, bomo morali zaigrati veliko bolje,” je pojasnila odbojkarica Nove KBM Branika Sara Najdič.

“Menim, da smo se malo preveč ustrašile tekmic, zato tudi preveč napak v prvem nizu. V nadaljevanju je bila naša igra bolj sproščena in na trenutke smo se enakovredno kosale. Prepričana sem, da bomo v drugi tekmi igrale še boljše in da lahko Mariborčanke tudi presenetimo,” je razložila kapetanka Go Volleyja Teja Kolbl.

STA


Najbolj brano