Od vrha do dna

Že jutri se bo nadaljevalo tekmovanje v drugi košarkarski ligi. Od treh primorskih članov bistriška Plama pur drži visoko drugo mesto, Postojna je zasidrana v sredini lestvice, koprski UKK pa tabori na dnu.

Bistričani (v belih dresih) so trenutno za Portorožem druga najboljša primorska košarkarska ekipa. Brez težav so v Kopru premagali zadnjeuvrščeno ekipo 2. SKL UKK Koper.
 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bistričani (v belih dresih) so trenutno za Portorožem druga najboljša primorska košarkarska ekipa. Brez težav so v Kopru premagali zadnjeuvrščeno ekipo 2. SKL UKK Koper.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ILIRSKA BISTRICA > Najprijetnejše presenečenje letošnje sezone so zagotovo košarkarji ekipe Plame pur, ki so kot novinci v ligi presenetili konkurenco in se vmešali v boj za sam vrh lestvice. Bistričani so v desetih tekmah zabeležili kar devet zmag in tesen poraz v gosteh pri trenutno vodilnih Škofjeločanih. Zasedba trenerja Martina Novaka, ki ji na parketu poveljuje izkušeni Adin Kavgić (v povprečju 15,9 točke in 11 skokov na tekmo), je tekmece lomila z izjemno čvrsto obrambo, zato so si Bistričani v košarkarskih krogih prislužili sloves rudarskega moštva, ki pa svojim številnim navijačem nudi tudi obilo atraktivnih potez. Dvotedenski prvenstveni premor so Bistričani izkoristili za kakovostno pripravo na drugi del sezone, v katerem jih čaka težko delo, saj na faktor presenečenja ne bodo mogli več računati.

Dokaj mirno, a še zdaleč ne brezskrbno, so praznične dni pričakali v taboru Postojne. Štiri zmage in šest porazov je dovolj za sedmo mesto, ki bi ob koncu sezone prineslo obstanek v ligi. “S tem delom sezone smo glede na vse težave, ki nas pestijo, kar zadovoljni. Ostaja pa grenak priokus, saj bi lahko z malce sreče in zbranosti imeli kakšno zmago več. V zadnjih krogih smo imeli nekaj težkih tekem, med katerimi je bila pomembna zmaga proti mladi ekipi Krke. Dejstvo je, da v tej ligi lahko vsakdo premaga vsakogar. Tudi v nadaljevanju prvenstva ne bomo mogli računati na kakšno lahko zmago, zato se bo potrebno dobro pripraviti,” je dosedanji del sezone ocenil postojnski trener Radovan Petrović, ki je sredi decembra na klopi zamenjal izkušenega Predraga Milovića. Postojnčane je v prazničnih dneh okrepil organizator igre Jure Gabrovšek, ki je bil v lanski sezoni motor moštva, ime novega centra, ki bo nadomestil Marka Rakočevića, ki se je vrnil v Črno goro, pa naj bi bilo znano v naslednjih dneh.

Bistveno manj razlogov za zadovoljstvo imajo v taboru UKK Koper, ki z le dvema zmagama (obe v gosteh) zaseda zadnje mesto. Vodilno vlogo v moštvu, polnem mladih upov, naj bi imela Viktor Jačović in Dejan Radojević, ki pa sta že zaključila koprsko zgodbo. Vajeti so v svoje roke prevzeli mlajši člani moštva na čelu z Leonom Šantljem in Leonom Barbaričem, luknjo pod košem pa bo skušal zakrpati izkušeni povratnik Alen Prole. Koprčanom ne gre na roko niti razpored, saj jih januarja čakajo obračuni z moštvi iz vrha lestvice, vsaka zmaga pa bi bila zlata vredna.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano