Od Štuhčeve hitrejša le Vonnova

Alpske smučarke konec tedna čaka olimpijska generalka v južnokorejskem Pjeongchangu. Na današnjem prvem treningu smuka je vnovič blestela najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je z dosežkom 1:41,34 zaostala le za Američanko Lindsay Vonn, ki je bila 17 stotink sekunde hitrejša od Mariborčanke.



Štuhčeva je bila od Vonnove hitrejša v zgornjem in zadnjem 
delu proge, v srednjem pa si je Američanka nabrala odločilno 
prednost. Foto: STA
Štuhčeva je bila od Vonnove hitrejša v zgornjem in zadnjem delu proge, v srednjem pa si je Američanka nabrala odločilno prednost. Foto: STA

Štuhčeva je bila od Vonnove hitrejša v zgornjem in zadnjem delu proge, v srednjem pa si je Američanka nabrala odločilno prednost. Tretja je bila Italijanka Sofia Goggia z zaostankom 59 stotink za njo pa sta se zvrstili Avstrijka Tamara Tippler in Tina Weirather iz Liechtensteina, ki pa je zaostala že več kot sekundo.

Slabše se je odrezala Maruša Ferk ki je na 32. mestu za vodilno Vonnovo zaostala skoraj štiri sekunde (3,99).

V petek smučarke čaka še en trening, nato pa v soboto smuk in v nedeljo superveleslalom. Obe tekmi se bosta začeli ob 3. uri po slovenskem času.

Pomemben bo predvsem smuk, kjer ima Štuhčeva v skupnem seštevku 137 točk prednosti pred Goggio in s tem že priložnost, da po kombinacijskem osvoji še drugi mali kristalni globus v sezoni.

Po zmagi prejšnji konec tedna na superveleslalomu v Crans Montani je Mariborčanka v boju za skupno zmago tudi v tej disciplini alpskega smučanja.

STA


Najbolj brano