• Skupina adidas Terrex se trudi razdaljo med najnižjo (Piran) in 
najvišjo točko v Sloveniji (Triglav) premagati v samo enem 
dnevu.
    Skupina adidas Terrex se trudi razdaljo med najnižjo (Piran) in najvišjo točko v Sloveniji (Triglav) premagati v samo enem dnevu.

Od Pirana do Triglava v samo enem dnevu

petek, 19. maj 2017, 10:32

Na poti med Piranom in Aljaževim stolpom na Triglavu se danes odvija napeta štafeta, poimenovana Od 0 do 2.864. Skupina adidas Terrex se trudi razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji premagati v samo enem dnevu.

PIRAN > Ekipa adidas Terrex, ki jo sestavlja 12 športnikov iz društva FreeApproved, se trudi s kombinacijo različnih športnih disciplin uresničiti na prvi pogled neverjeten podvig – premagati razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji v samo enem dnevu.

Projekt združuje privržence različnih športov na prostem, vsak sodelujoči posameznik pa bo premagal del poti v svoji najljubši disciplini. Prvi udeleženec ekipe adidas Terrex, cestni kolesar, je startal ob 2.30 izpred piranskega svetilnika na Punti, zadnja dva športnika pa bosta po predvidenem planu ob Aljaževem stolpu na vrhu Triglava stala ob sončnem zahodu. V štafeto so poleg omenjenih dveh disciplin vključeni še gorsko kolesarstvo, gorski tek, padalstvo (če bodo vremenske razmere to dopuščale), kajakaštvo in plezanje. Pot jih sicer vodi od Pirana do Ljubinja, naprej do planine Razor in Vogla, s spustom do Bohinjskega jezera, nato do planine Konjščica in proti Kredarici, sledi plezanje skozi jamo pod Kredarico na grebensko pot in nato še zadnji del poti do Aljaževega stolpa.

Dogajanju lahko v živo sledite tu.

Spletno uredništvo


Povej naprej: